Antena Meniu Search
x

Video Un pui de babuin a devenit vedeta Grădinii Zoologice din Hunedoara

La doar o săptămână de viaţă, un pui de babuin a devenit vedeta Grădinii Zoologice din Hunedoara! Provine dintr-o familie celebră iar îngrijitorii au dat deja de veste vizitatorilor că pot veni să-l admire. Au lansat inclusiv o provocare: să i găsească un nume.

de Redactia Observator

la 05.04.2021, 17:10

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Gusti şi Maia formează cuplul de... vedete de la Grădina Zoologică din Hunedoara. Povestea lor a început în urmă cu trei ani, când babuinul Gusti a scăpat de singurătate, atunci când, în "locuinţa" sa a fost relocată maimuţica Maia, adusă de la Grădina Zoologică din Târgu Mureş. A fost dragoste la prima vedere, iar un an mai târziu, a venit pe lume Ina Babuina.

Zilele trecute, familia s-a mărit

Bianca Lovasz, şef serviciu Grădina Zoologică: Este al doilea pui născut în captivitate la noi în grădina zoologică, în preajma sărbătorilor de Paşte, la fel ca şi celălalt pui care a venit acum doi ani tot în preajma sărbătorilor de Paşte. Ne bucurăm că este sănătos, să sperăm că va fi în continuare şi să sperăm la cât mai mulţi pui.

Micuţa Ina Babuina simte deja că are concurenţă. În timp ce frăţiorul ei nu vrea să se desprindă din braţele mamei, ea are grijă să ii anime pe musafiri.

Turist: Se urca prin copaci, se ducea mai ales pe acea frânghie ca să ne atragă atenţia să îi dăm de mâncare, i-am dat şi puţină mâncare şi a mâncat. Sunt ca oamenii maimuţele acestea.

Turist: Puiuţul de maimuţă este foarte jucăuş, drăgălaş, nu i-a fost frică de noi, chiar a venit foarte aproape de gard, să se joace, să cunoască copilaşii.

Reprezentanţii grădinii zoologice speră acum ca cei doi pui să atragă şi mai mulţi turişti.

Turist: Au grijă, sunt foarte afectuoşi între ei, se hrănesc reciproc, eu cred că şi puiuţii de maimuţă au nevoie de afecţiune, de mai mulţi vizitatori, au nevoie de multă atenţie ca orice copilaş.

Turist: Vin la el în fiecare an când merg la grădina zoologică şi tot mai creşte. Mi se pare adorabil!

În câteva luni, cei doi puiuţi se vor juca împreună. Până atunci, însă, reprezentanţii grădinii zoologice lansează o nouă provocare: vizitatorii sunt invitaţi să găsească un nume micului pui de babuin. Au şi ei sugestii: Mambo, Bubu sau Coco.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un pui de babuin a devenit vedeta Grădinii Zoologice din Hunedoara