Antena Meniu Search
x

Video Doi săteni aveau o cultură de canabis de 10 milioane de lei într-un câmp din Neamţ. "Am zis că pune roşii, varză. A venit cu necuratul"

Canabis de milioane ascuns într-un lan de porumb din Neamţ. Cultura ilegală a fost descoperită din întâmplare de poliţiştii antidrog, atunci când doi săteni s-au apucat să facă trafic de droguri. Anchetatorii au avut nevoie de un TIR ca să transporte marfa. Proprietarul este un recidivist pe care vecinii îl credeau un om cinstit şi muncitor. 

de Angela Bertea

la 03.10.2023, 19:39

Vezi și

Nu turte urmărea să facă tânărul care avea o plantaţie uriaşă de canabis într-un sat din Neamţ. Ci bani! Poliţiştii au ridicat peste 1.200 de kilograme de droguri de aici. Pe piaţa neagră, stupefiantele ar fi valorat 10 milioane de lei. 

Plantaţia de canabis era ascunsă într-un lan de porumb

Anchetatorii au avut nevoie de un camion ca să care toată marfa şi de pături ca să mute plantele uriaşe

Angela Bertea, reporter Observator: Plantaţia era ascunsă într-un lan de porumb. Anchetatorii au tăiat şi ridicat plantele la faţa locului. Încă se mai văd urme ale culturii ilegale.

Pe acelaşi subiect

Vecină: Nici nu l-a interesat de porumb. Să aibă ca la mine. Pe el l-a interesat să aibă dos.

Vecinii îl credeau un om cinstit pe proprietarul plantaţiei

Vecinii îl descriu pe proprietarul plantaţiei drept un om muncitor. Ziua îngrijea porumbul, noaptea plantele ilegale de canabis.

Vecină: Mă urmărea pe mine. După ce vedea că dau la câine - am o poartă pe care o dau şi face: bang! După ce auzea el, pe urmă începea: bârrr! Şi uda. Trandafirii.

Cultura ar fi fost plantată în această primăvară. Era ascunsă vederii din toate părţile.

Angela Bertea, reporter Observator: De la drumul principal, proprietatea pare ca o fortăreaţă. Un gard înalt de aproape doi metri împiedică orice privire. 

Cultura, descoperită de doi săteni care au început să vândă din plante

Vecină: Eu am zis că pune tot roşii, varză, ceva. Şi când colo? A venit cu necuratul! Dracul l-a băgat acolo! 

Cultura ilegală a fost descoperită din întâmplare. Doi săteni au descoperit plantaţia. Dar nu au anunţat poliţia, au preferat să ia mai multe plante. Mai întâi pentru ei, apoi au început să le vândă. Aşa ar fi intrat poliţia pe fir. Agenţii i-au filat şi i-au prins în flagrant.

Ramona Ciofu, purtător de cuvânt IPJ Neamţ: Pentru a-şi asigura scăparea unul dintre bănuiţi a fugit, reuşindu-se prinderea sa de către poliţişti şi jandarmi după efectuarea somaţiei şi executarea mai multor focuri de armă în plan vertical.

Proprietarul nu se află la prma abatere

Hoţii au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. La fel şi proprietarul plantaţiei, care nu e la prima abatere.

Marius Minică, primar Icușești: A fost şi încarcerat. Pe acelaşi tip de activitate nelegală. Aidcă, este un recidivist. Din păcate, ne face o reclamă nu prea bună comunei.

Tot mai mult din canabisul care ajunge pe piaţa neagră provine din culturile ilegale din ţara noastră. În 2020, peste 77% canabisul confiscat de la consumatori era produs în România, arată datele Agenţiei Naţionale Antidrog.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Doi săteni aveau o cultură de canabis de 10 milioane de lei într-un câmp din Neamţ. "Am zis că pune roşii, varză. A venit cu necuratul"