Antena Meniu Search
x

Fiii traficantului El Chapo seamănă teroare în Sinaloa, după ce au interzis producţia de fentanil. Cei care nu se supun regulilor sunt torturaţi şi ucişi

O grupare condusă de fiii fostului lord mexican al drogurilor El Chapo a interzis producţia şi vânzarea de fentanil prin mai multe bannere pe care le-au amplasat pe marginea drumurilor. Bannerele au apărut luni în nordul statului Sinaloa - cunoscute sub numele de "narcomantas" - sunt semnate de "Los Chapitos", relatează news.ro.

de Redactia Observator

la 03.10.2023, 19:00

Fiii traficantului El Chapo presară teroare în Sinaloa, după au interzis producţia de fentanil. Cei care nu se supun regulilor sunt torturaţi şi ucişi
Fiii traficantului El Chapo presară teroare în Sinaloa, după au interzis producţia de fentanil. Cei care nu se supun regulilor sunt torturaţi şi ucişi - Profimedia

"Vânzarea, fabricarea, transportul sau orice tip de afacere care implică substanţa cunoscută sub numele de fentanil este strict interzisă în Sinaloa", scrie pe bannere.

"Los Chapitos" interzic vânzarea şi fabricarea de fentanil în Sinaloa

Bannerele care au apărut luni în nordul statului Sinaloa - cunoscute sub numele de "narcomantas" - sunt semnate de "Los Chapitos", grupul fraţilor care au preluat imperiul criminal al tatălui lor atunci când Guzman a fost extrădat în Statele Unite în 2017.

Nu este clar cine a afişat bannerele, care au apărut pe poduri şi în pasaje supraterane într-un moment în care autorităţile americane intensifică presiunile asupra Mexicului pentru a lua măsuri împotriva grupurilor infracţionale implicate în producţia de fentanil.

Pe acelaşi subiect

În acest an, guvernul american i-a desemnat pe Los Chapitos drept principali furnizori de fentanil în Statele Unite. Luna trecută, Ovidio Guzman, cel mai tânăr dintre cei patru fraţi Los Chapitos, a fost extrădat în Statele Unite.

Leo Silva, un fost agent al Administraţiei americane pentru Combaterea Drogurilor (DEA) care a lucrat în Mexic, a declarat că bannerele sunt probabil o încercare din partea Los Chapitos de a da vina pentru producţia de fentanil asupra altora. "Împreună cu extrădarea unuia dintre fraţi, este o stratagemă pentru a lua presiunea de pe ei", a spus Silva. "Nu-i văd oprind producţia", a adăugat expertul.

Silva se îndoieşte că Los Chapitos vor sta departe de fentanil. "Sunt prea mulţi bani pentru a refuza sau a întoarce spatele", a spus el.

Cei care nu se supun ordinelor sunt torturaţi şi ucişi de grupare

În iulie, publicaţia de investigaţii Sinaloan Riodoce a raportat că Los Chapitos le-au spus producătorilor din Culiacan, capitala statului, să înceteze să mai producă fentanil. La scurt timp după aceea, au fost descoperite cadavrele unor bărbaţi care fuseseră torturaţi şi pe care au fost aruncate pastile de fentanil, într-un aparent semnal pentru ceilalţi.

De asemenea, nu este clar dacă Los Chapitos ar putea decreta o astfel de interdicţie în tot statul Sinaloa, deoarece o mare parte din teritoriu este controlată de vechiul partener al lui El Chapo, Ismael "El Mayo" Zambada, care conduce o altă grupare puternică a cartelului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Fiii traficantului El Chapo seamănă teroare în Sinaloa, după ce au interzis producţia de fentanil. Cei care nu se supun regulilor sunt torturaţi şi ucişi