Antena Meniu Search
x

Dorin Cocoș, trimis în judecată într-un nou dosar pentru spălare de bani. Procurorii DNA spun că ar fi vorba de 9 milioane de euro

Dorin Cocoș a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un nou dosar în care este acuzat de spălare de bani în legătură cu adjudecarea de către anumite persoane a unui contract de închiriere produse educaţionale Microsoft.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 05.05.2021, 15:12

Dorin Cocoş a fost trimis în judecată de DNA într-un nou dosar
Dorin Cocoş a fost trimis în judecată de DNA într-un nou dosar - Hepta

Potrivit comunicatului DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui om de afaceri, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de spălarea banilor.

Mită de 9 milioane de euro în schimbul influenței asupra unor persoane din Guvern

”​În perioada 2009-2011, inculpatul ar fi pretins și primit, în tranșe, de la două persoane (martori în cauză) suma de 9.000.000 de euro pentru a-și exercita influența asupra fostului ministru al Comunicațiilor precum și asupra altor persoane din Guvern, în scopul de a asigura firmelor susținute de martori, adjudecarea unui contract de închiriere produse educaţionale Microsoft (dosar mediatizat prin comunicatul 572/VIII/3 din 24 martie 2015 https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=6121 ).

​În acest context, în a doua jumătate a anului 2014, în timp ce se efectuau cercetări legate de aspectele menționate mai sus, cunoscând că suma de 500.000 euro pe care ar fi primit-o în contul personal în cursul anului 2011 reprezenta o parte din suma de 9.000.000 euro, menționată mai sus, în vederea creării unei aparențe de legalitate, inculpatul ar fi disimulat adevărata natură a provenienței acesteia prin încheierea cu unul dintre martori a unui contract de împrumut fictiv”, se arată în comunicat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.

Dorin Cocoş, condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul „Microsoft”

​DNA subliniază că, anterior, inculpatul a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unei infracțiuni de trafic de influență, cauză în care a și fost condamnat definitiv la pedeapsa închisorii.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi fostul ministru Gabriel Sandu, la trei ani de închisoare, Gheorghe Ştefan, la şase ani de detenţie, în timp de omul de afaceri Nicoale Dumitru a primit o pedeapsă de doi ani şi patru luni ani. 

Dorin Cocoş a fost însă eliberat condiționat după ce a executat un an din pedeapsa de doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul "Microsoft”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Dorin Cocoș, trimis în judecată într-un nou dosar pentru spălare de bani. Procurorii DNA spun că ar fi vorba de 9 milioane de euro