Antena Meniu Search
x

Dragnea, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre raportul prezentat de Tudorel Toader! 

Preşedintele, PSD, Liviu Dragnea, a făcut declaraţii, astăzi, pe marginea raportului prezentat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la activitatea ministerului Public şi a DNA.

Preşedintele, PSD, Liviu Dragnea, a făcut declaraţii, astăzi, pe marginea raportului prezentat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la activitatea ministerului Public şi a DNA.

Liderul social-democrat a declarat că "nu îşi asumă" acest raport şi a comentat ironic că procurorii şefi ai celor două instituţii "tremură de frică" odată cu anunţarea mecanismului de verificare al Ministerului Justiţiei.

"Am văzut că tremură de frică procurorii şefi", a afirmat Dragnea.

Întrebat dacă se pune problema schimbării lui Tudorel Toader de la Ministerul Justiţiei după prezentarea raportului privind activitatea Codruţei Kovesi la şefia DNA şi a procurorului general, Augustin Lazăr, Liviu Dragnea a spus că o decizie în acest sens va fi luată de Sorin Grindeanu.

Pe acelaşi subiect

„Nu, din punctul meu de vedere, nu. Este o decizie a primului-ministru”, a răspuns liderul PSD.

El a mai spus că aşteaptă să vadă cu ce pachet de legi va veni Tudorel Toader, în condiţiile în care legislaţia din justiţie trebuie modificată pentru a nu mai exista „discuţii tensionate”.

„Până la urmă, cele mai importante obiective pe care trebuie să le aibă Ministerul Justiţiei le reprezintă legile din justiţie. Aşteptăm să vedem cu ce pachet vine pentru că, de fapt, dincolo de persoane, dincolo de supărări sau nesupărări, foarte important este să vedem dacă şi cum trebuie modificată legislaţia din justiţie în aşa fel încât, în perioada următoare, să fie din ce în ce mai puţine discuţii foarte tensionate. Aşteptăm să vedem cu ce achet de legi vine (...)”, a subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor.

De asemenea, întrebat dacă i s-a părut o lisă de curaj a ministrului Justiţiei, Dragnea a reiterat faptul că este „dezamăgit”.

„Îmi este foarte greu să explic asta, sunt dezamăgit. Nu supărat, nu altceva. Nici nu vreau să îmi cheltui toată energia să înţeleg de ce s-a întâmplat asta. O fi avut întâlniri, nu o fi având, nu ştiu”, a conchis liderul PSD. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, în conferinţa de presă în care a prezentat concluziile evaluării procurorului general Augustin Lazăr şi a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, că nu este oportună declanşarea mecanismului instituţional de revocare din funcţii a acestora.

El a precizat că evaluarea şefilor celor două instituţii a fost făcută de el, fără niciun fel de presiune şi ingerinţă şi că nu a verificat soluţii din dosare. Toader a susţinut, însă, că este oportună "instituiriea unei atente monitorizări, a unei obligaţii de raportare a activităţii procurorilor de la DNA, DIICOT, PICCJ", iar această autoritate trebuie exercitată de ministrul Justiţiei, fără ingerinţe în activitatea procurorului de a da soluţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Dragnea, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre raportul prezentat de Tudorel Toader!