Antena Meniu Search
x

Video Drama fetiței de 11 ani din Suceava. Un copil din vecini i-a auzit țipetele și a salvat-o din infern. ”Îi număra feliile de pâine, dacă mânca era bătută”

O copilă de 11 ani a fost salvată de poliție de cei care ar fi trebuit să-i poarte de grijă. Timp de patru ani, copila a trăit un coşmar: a fost bătută, înfometată şi umilită de soții care o aveau în grijă. Totul a ieşit la iveală când un copil, vecin de bloc cu ea, a înregistrat abuzul şi a spus unui adult. A fost singurul care i-a sărit în ajutor, deşi vecinii au recunoscut mai apoi că au mai văzut-o vânătă. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 28.06.2021, 22:00

Vezi și

Adriana Huianu, diriginta fetei: ”Număra feliile de pâine, dacă mânca fără acordul ei era bătută”. 

Alina Onuţi, vecină: ”Era vânătă toată. Pe mână aici era bătută cu cureaua, cu catarama de la curea. Pe picioare era plină”.

Înregistrarea cu țipetele fetiței este cutremurătoare

Este povestea unei copile de doar 11 ani, abandonată de părinţi şi snopită în bătaie de cei cărora statul le-a lăsat-o în grijă. Abuzul a fost descoperit târziu. Când ţipetele ei îngrozite şi loviturile de curea au reverberat în tot blocul, un alt copil, vecin de bloc cu ea a înregistrat agresiunea. Ştia prin ce trece fetiţa şi de data asta, cu dovada în mână, a spus unui adult. Reporterii Observator au înregistrările dar sunt atât de crunte încât nu pot fi difuzate.

Pe acelaşi subiect

Alina Onuţi, vecină: ”Am ezitat să sun la poliţie, nu ştiam dacă e ok sau nu. Nu ezitat să sun la poliție. Am sunat la Protecţia Copilului şi am făcut sesizare”.

Fetița, găsită plină de vânătăi de asistenții sociali

Asistenţii sociali au găsit-o pe fată speriată şi încuiată în casă. I-a fost teamă să deschidă uşa, pentru că ultima oară când a făcut asta, a primit o bătaie soră cu moartea

Nicoleta Daneliuc, DGASPC Suceava: ”Au convins-o să deschidă uşa, au constatat că avea vânătăi la mâini şi la picioare. De la bătaie cu şlapii şi cureaua pe mâini şi picioare. A fost preluată şi dusă la centrul de primiri în regim de urgenţă din Suceava. A fost anunţată poliţia”.

Diriginta și vecinii i-au tras la răspundere pe soții care o aveau în grijă

Furioşi, când au ajuns acasă şi s-au trezit fără copil, cei doi soţi care o aveau în grijă s-au luat la ceartă cu vecinii.

Adriana Huianu, diriginta fetei: ”Aţi şantajat-o emoţional şi aţi folosit-o!”

Agresorul fetiței: ”Emoţional? Cu ce? Ce-am făcut?”

Adriana Huianu, diriginta fetei: ”Da! Cu de toate! N-aveţi voie, niciun copil n-are voie să fie bătut, nici de părintele natural”.

Fetiţa a ajuns la această familie în 2018, prin hotărâre judecătorească.

Nicoleta Daneliuc, DGASPC Suceava: ”Nouă ni s-a spus că e o relaţie de ataşament puternică între copil şi familie”.

În toţi aceşti ani, familia a fost monitorizată, mai spune reprezentantul DGASPC Suceava.

Nicoleta Daneliuc, DGASPC Suceava: ”Anul trecut, fiind pandemie, monitorizarea s-a făcut telefonic. În mai a fost ultima vizită a colegilor noștri la familia respectivă şi atunci copila a declarat că doreşte să rămână la mami şi tati. Acum când a fost întrebată de ce nu a spus mai devreme ce se întâmplă a spus că de frica familiei şi de ruşine”.

Soții acuzați de agresiune au recunoscut că au lovit-o pe fetiță

Aşa că fata a răbdat umilinţe şi bătăi. Ar fi fost înfometată, lăsată singură în casă ore în şir, forţată să cureţe după ei şi lovită pentru orice aşa zisă greşeală.

Nicoleta Daneliuc, DGASPC Suceava: ”Au zis că le pare rău, că recunosc faptele, că le pare rău. Ei au considerat că doar aşa pot să îi îndrepte caracterul”.

Adriana Huianu, diriginta fetei: ”Era pusă să facă treburi umilitoare. Adică să spele plinta de jur împrejur, să stea în genunchi”.

Alina Onuţi, vecină: ”Nu au suflet, nu au suflet absolut deloc. Să îi dea carne expirată să mănânce, când ei au mâncat peşte cu legume?”

Culmea, vecinii recunosc că au mai văzut-o vânătă pe copilă. Dar nu au spus nimic.

Cum se scuză soții acuzați de agresiune

În exclusivitate pentru Observator cei doi soţi au încercat să-şi explice faptele.

Tatăl agresor: ”Da, i-am dat nişte curele la fund. Să închid ochii când mă minte? Ce trebuia să fac? Pentru că am ajuns la limită, am cerut ajutorul şi la şcoală şi la protecţie. Și în primăvară am mers la Protecţia copilului şi am cerut ajutorul”.

Mama agresoare: ”Nu cred că a fost ceva oficial înregistrat, dar nu pot să spună că nu am fost acolo şi psihologul că nu ne-am văzut. N-o fost aşa. Nu s-o trăit aşa. Chiar i-aş dori să se lase de minciuni şi să aibă un caracter frumos”.

Protecţia Copilului confirmă că cei doi au dus fata la psiholog, dar nu pot explica de ce niciun angajat al statului nu a realizat cât de gravă e situaţia.

O vecină s-a oferit să o ia la ea acasă pe fetiță

Fetiţa nu vrea să se mai întoarcă la cei doi. Şi diriginta ei, şi o vecină s-au oferit să o ia în îngrijire.

Alina Onuţi, vecină: ”Pentru că mi-e dragă, a stat cu fata mea, este cea mai bună prietenă cu ea şi nu merită ce a păţit. Și da, vreau să o iau eu acasă la noi”

Fata este acum în centrul de plasament alături de fratele ei. Oamenii legii aşteaptă raportul medico-legal pentru a continua ancheta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Drama fetiței de 11 ani din Suceava. Un copil din vecini i-a auzit țipetele și a salvat-o din infern. ”Îi număra feliile de pâine, dacă mânca era bătută”