Antena Meniu Search
x

Video "Dumnezeu cu unul a ţinut şi cu celălalt nu". Doi muncitori, îngropaţi de vii la Castelu, după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei

Doi muncitori au fost îngropaţi de vii după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei în timp ce lucrau la sistemul de canalizare. Tragedia s-a petrecut în localitatea Castelu, din judeţul Constanţa. Unul dintre muncitori a murit pe loc. Celălalt a avut zile. A fost scos de sub malul de pământ de salvatori şi a fost transportat de urgenţă la spital, unde a rămas internat, în stare gravă. Inspectoratul Teritorial de Muncă a deschis o anchetă. Vă avertizăm că urmează imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 30.07.2022, 08:39

Vezi și

Tura de lucru se apropia de final. Cei doi muncitori trăgeau tare să termine şanţul pe care îl aveau de săpat. În jurul orei 16:30, s-a produs nenorocirea: malul de pământ s-a surpat, iar cei doi bărbaţi au fost îngropaţi de vii. 

Uşor, uşor! Simţi? Uşor! Simţi cum e?

Iese! A ieşit puţin! 

Hai, hai! 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Doar unul dintre mai era în viaţă la sosirea salvatorilor. Medicii au dus o luptă contracronometru pentru a-l salva. Şansa lui a fost că în zona în care se afla când s-a surpat malul a rămas o mică neacoperită de pământ, prin care a putut respira.

Mai ia cu mâna pământul de lângă el! Mai ia cu mâna, că acum simţim şi noi!

Sus! Încă puţin!

Hai!

Mihai Georgescu, prim-adjunct al inspectorului șef al ISU Dobrogea: Colegii care au ajuns la faţa locului au stabilit ca primă măsură consolidarea malurilor de pământ atât pentru persoana care s-a stabilit că era în viaţă, cât şi pentru protecţia personalului care asigura intervenţia la faţa locului. 

După 4 ore de săpături, supravieţuitorul a fost scos la suprafaţă sub privirile întregii familii. 

Bravo! 

Încă puţin! Mai merge? 

Lasă-l aşa!

Antoneta Prodan, viceprimar Castelu: Cei doi muncitori care au fost implicaţi în accident, unul este din Nicolae Bălcescu, iar celălalt, care este în viaţă şi merge la spital acum, este din Castelul.  

"E vecin cu noi. S-a văzut aici necazul, s-a întâmplat să fie. Dumnezeu cu unul a ţinut şi cu celălalt nu", spune un vecin.

Martorii spun că muncitorii nu ar fi avut echipamentul adecvat în momentul incidentului

Bărbatul care a murit sub malul de pământ avea doar 34 de ani, era divorţat şi îşi creştea de unul singur cele două fete minore. La aflarea teribilei veşti, rudele şi prietenii săi au rămas înmărmuriţi. Cei doi muncitori lucrau de ani buni la firma care executa lucrarea la sistemul de canalizare a comunei Castelu. Martorii spun că nu ar fi avut echipamentul adecvat în momentul incidentului. 

Mihai Georgescu, prim-adjunct al inspectorului șef al ISU Dobrogea: A fost o intervenţie destul de dificilă, pământul a fost de diferite forme, atât tare, cât şi moale. În plus, ambele persoane surprinse aveau picioarele prinse îndoite şi nu puteau să fie extrase cu facilitate. 

Inspectoratul Teritorial de Muncă încearcă acum să afle dacă cei doi bărbaţi lucrau în condiţii de siguranţă şi, cel mai important lucru, dacă o făceau sub o formă legală. Oamenii legii continuă şi ei cercetările pentru a stabilii cauzele producerii groaznicului eveniment. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » "Dumnezeu cu unul a ţinut şi cu celălalt nu". Doi muncitori, îngropaţi de vii la Castelu, după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei