Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Eduard are doar 3 ani şi suferă de o malformație cardiacă gravă. O gaură de 14 milimetri între atriul stâng și cel drept îi pune micuţului viața în pericol

Eduard are 3 ani și este un puști solar, exact ca ziua în care s-a născut: 27 august 2021. Vioi și vesel, deloc intimidat de camera de filmat, copilul debordează de energie. Te uiți la el și îți vine greu să înțelegi că în câteva zile inima lui aproape că va fi ținută în palme de chirurg. Pentru că Edi are o malformație cardio atât de complicată încât doar operația pe cord deschis îl poate salva. Are șansa să o facă în curând, după câteva luni de așteptare. Îi putem fi alături lui Edi donând și pentru el câte doi euro prin SMS la numărul 8848.  

de Redactia Observator

la 26.10.2024 , 09:22

Lumea lui Edi este învăluită în iubire, veselie, joacă și în muzica pe care părinții lui o predau ca dascăli cu har. Singura notă sumbră din viața celor trei se aude din pieptul bolnav al puștiului.

O gaură de 14 milimetri între atriul stâng și cel drept îi pune lui Edi viața în pericol

Acum șase luni, după o joacă mai plină de energie, tatăl a văzut că buzele copilului băteau în violet. "Am depistat faptul că are o malformație, defect septal atrial de tip sinus venos", spune mama lui Edi. O gaură de 14 milimetri între atriul stâng și cel drept îi pune lui Edi viața în pericol, dar nu este numai asta. "Este vorba și despre două vene pulmonare care sunt aberante și trebuie, aceste trei lucruri…, printr-o operație pe cord deschis. Altă soluție nu avem", continuă Oana Stancu.

Vezi și

"El nu dă semne, este super energic, super fericit…, că problema pe care o are trebuie rezolvată tot mai repede", spune Costel Stancu, tatăl băieţelului. "Dacă nu făceam acest control de rutină, atunci lucrurile se agravau în timp", continuă mama copilului.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Soții Stancu au vrut ca Edi să fie operat într-unul dintre spitalele pediatrice din București, dar de acolo li s-a spus că trebuie să aștepte până va veni o echipă cardio chirurgicală din Italia.

Așteptarea s-a tot prelungit. Din fericire pentru puști, a fost acceptat recent pentru intervenție pe cord deschis de echipa chirurgicală britanico-română care va opera în curând, din nou, la Spitalul Clinic Sanador. "Credem și avem speranță în echipa care va veni să-l opereze și este pe mâini bune. O să fie totul bine, o să aibă o viață normală, nu o să necesite tratament după acestă intervenție", spune Oana Stancu.

Pentru soții Stancu, boala lui Edi, felul în care au descoperit-o și căutarea unei bune soluții medicale sunt astăzi motive să își spună public povestea dar și motive să îi roage ceva pe ceilalți părinți. "Aș ruga din tot sufletul meu toti părinții care au copilași, inclusiv de la naștere dacă se poate, să îi ducă la un control de rutină, este foarte important acest lucru pentru că aceste malformații, în unele cazuri nu dau semne absolt deloc, și putem evita o tragedie!", a mai spus mama lui Edi.

Edi este unul din cei cinci copii care vor fi operați în câteva zile pe cord deschis de chirurgi români și britanici. Intervențiile chiururgicale nu costă dar tot ce ține de ele, tratament, consumabile, ATI și spitalizare, da. Puteți ajuta donând 2 EURO printr-un SMS la numarul 8848, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini donând prin PayPal.

Numărul de SMS 8848 NU are recurență. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Mergeţi să votaţi la alegerile prezidenţiale?
Observator » Evenimente » Eduard are doar 3 ani şi suferă de o malformație cardiacă gravă. O gaură de 14 milimetri între atriul stâng și cel drept îi pune micuţului viața în pericol