Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Dominic are doar 8 luni de viaţă şi suferă de o malformație cardiacă gravă. Fără operație, inimioara băiețelului ar putea înceta să mai bată

La opt luni, Dominic este un băiețel voinic cu multe boli. Toate la inimă și toate îl pun în pericol de moarte. Malformaţia Tetralogia Fallot are un singur leac: operația pe cord deschis. Bebelușul de 8 luni are șansa să fie salvat printr-o intervenție chirurgicală deja programată peste doar câteva zile. A fost acceptat în misiunea umanitară cardio-pediatrică româno-britanică de la București, dar părinții lui Dominic au nevoie de sprijin financiar pentru a le fi operat copilul. Un SMS de 2 Euro la numărul 8848 îl  aduce pe bebeluș mai aproape de sănătate.
 

de Redactia Observator

la 30.08.2024 , 10:00

Dominic are opt luni și este singurul copil al familiei State. Vestea că Ionela este însărcinată a venit când ea și soțul se aflau în Austria, unde aveau un contract de șase luni ca lucrători în agricultură. Fericiți că vor fi părinții, au revenit în țară, unde Ionela a urmărit sarcina și unde a și născut. Pentru bebeluș și pentru părinți a fost totul bine până la cinci săptămâni când Dominic a ajuns la spital cu probleme gastrice. Investigațiile au arătat că are intoleranță la lactoză dar au mai arătat și altceva.

Gheorghe State, tatăl lui Dominic: Acolo l-a consultat doamna doctor și ne-a spus că are un suflu sistolic. A trebuit să mergem la medic pediatru, cardiolog de copii.

Aproximativ 90% dintre copiii cu Tetralogia Fallot netratați mor până la vârsta de 10 ani

Vezi și

L-au găsit la Râmnicu Vâlcea și grija domnului doctor pentru Dominic le-a dat încredere soților State. Niciun drum din Argeș, unde locuiesc ei, până în Vâlcea, nu li s-a mai părut o corvoadă. Aflaseră ce are bebelușul și mult mai mult de atât.

Pe acelaşi subiect

Gheorghe State, tatăl lui Dominic: Boala se numește Tetralogie Fallot. Domnul doctor ne-a explicat și ne-a spus că se poate trata prin operație.

Malformația cardio Tetralogie Fallot nu trece de la sine și doar operația este rezolvarea. Boala poate fi depistată încă din timpul sarcinii cu ecografie morfofetală, dar nu mereu se întâmplă asta. Aproximativ 90 la sută din copiii cu Tetralogia Fallot netratați mor până la vârsta de zece ani.

Gheorghe State, tatăl lui Dominic: Din ce am văzut eu la domnul doctor, numai la dânsul în cabinet, foarte mulți. Dar sunt mulți copii care poate nu au norocul să ajungă la un medic așa bun. 

Dominic are nevoie de ajutorul tău

Lui Dominic, boala i-a fost descoperită repede. Și tot repede a și fost acceptat de echipa mixtă britanico-română de chirurgi cardiologi pediatri pentru operație pe cord deschis.

Gheorghe State, tatăl lui Dominic: Este programat pe 01 septembrie la București la Spitalul Sanador pentru intervenție chirurgicală.

Pentru Domnic, la fel ca pentru Darius, Ilinca și pentru ceilalți copii incluși pe lista de operații de luna viitoare, generozitatea este în aceste zile foarte necesară.

Puteți dona printr-un SMS de 2 EURO la numarul 8848, număr fără recurență, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut destinat copiilor bolnavi aflați în grija Fundației Mereu Aproape.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Dominic are doar 8 luni de viaţă şi suferă de o malformație cardiacă gravă. Fără operație, inimioara băiețelului ar putea înceta să mai bată