Antena Meniu Search
x

Video "Era foarte gravă. Eu am luptat să-mi fac datoria până la capăt". Bătrâna de 81 de ani a murit în liftul blocat al spitalului, în timp ce aștepta să primească ajutor

Incident grav la Spitalul Județean de Urgență Slatina. O bătrână a murit într-un lift care s-a blocat, în timp ce era transferată la o altă secţie. Firma care se ocupă de mentenanţa ascensorului vechi de peste 50 de ani spune că incidentul nu putea fi prevenit şi că liftul era la zi cu revizia. Prefectul acuză spitalul că a încercat să muşamalizeze cazul.

de Redactia Observator

la 18.12.2023, 20:18

Vezi și

Pacienta de 81 de ani era internată în spital de o lună, cu mai multe probleme de sănătate. Femeia era în lift alături de un medic și un asistent, fiind transferată de la etajul 5, din secția de Neurologie, la etajul 1, pe secția de Terapie Intensivă. În momentul în care ascensorul a rămas blocat între etaje femeia a intrat în stop cardio-respirator. A fost resuscitată, iar după ce liftul a fost deblocat, bătrâna a fost dusă în secția de Terapie Intensivă. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

A murit așteptând ajutorul

Florin Popa, director medical SJU Slatina: Deoarece pacienta era într-o stare generală gravă, deoarece era cunoscută cu multiple comorbidităţi, pacienta nu putea fi transportată decât cu targa şi mai apoi cu liftul.

Chiar dacă liftul este vechi de peste 50 de ani, reprezentanţii firmei care se ocupă de întreţinerea lui spun că incidentul nu putea fi prevenit. Ultima data, liftul a fost verificat pe 15 noiembrie.

Pe acelaşi subiect

Alin Custurea, administrator firmă mentenanță lift: La lifturi, în general, sunt foarte multe contacte de siguranţă. Oricare dintre contactele respective se poate întrerupe atâta timp cât instalaţia este în mişcare. Instalaţia a rămas în funcţionare după ce au plecat colegii de acolo. Au scos persoanele şi au dat drumul la instalaţie, au verificat-o.

Prefectul județului Olt acuză că s-a încercat muşamalizarea cazului, pentru că femeia a murit sâmbătă şi abia azi s-a aflat. Tot prefectul l-a informat pe ministrul Sănătății despre tragedie.

Prefect-spital: Cum adică au fost disfuncţionalităţi?

- Spitalul a raportat.

- Nu înţeleg ce înseamnă. Aţi spus că sunt disfuncţionalităţi, care sunt aceste disfuncţionalităţi?

- Spitalul a raportat acest incident.

Mario de Mezzo, prefect de Olt: Este inacceptabil ca în anul 2023 un pacient să decedeze din cauza faptului că un lift a rămas blocat şi a stat blocat 30 de minute.

Fiica femeii decedate, asistentă medicală la spital, susţine că mama era foarte bolnavă, iar medicii au făcut tot ce s-a putut pentru ea.

Fiica femeii: Era foarte gravă, foarte gravă era. Eu am luptat să-mi fac datoria până la capăt. Era foarte gravă şi era internată la mine în secţie. 

Reprezentanții spitalului spun că de-a lungul timpului au mai fost incidente cu lifturile, însă spitalul nu are banii necesari pentru a le repara. Poliţiştii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "Era foarte gravă. Eu am luptat să-mi fac datoria până la capăt". Bătrâna de 81 de ani a murit în liftul blocat al spitalului, în timp ce aștepta să primească ajutor