Antena Meniu Search
x

Video Caz şocant în Olt. O bătrână de 81 de ani a murit în timp ce era blocată în liftul Spitalului Județean Slatina

O femeie de 81 de ani a murit în liftul Spitalului Județean Slatina, care s-ar fi blocat. Poliția face cercetări.

de Redactia Observator

la 18.12.2023, 13:48

Vezi și

IPJ Olt anunță că a fost sesizat luni, „prin adresă”, de către Spitalul Județean de Urgență Slatina cu privire la faptul că, sâmbătă, în jurul orei 8.05, o femeie de 81 de ani, din județul Olt, care se afla internată la unitatea spitalicească, ar fi decedat într-unul din lifturile spitalului, care s-ar fi blocat.

În cauză, polițiștii fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, urmând a fi întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Femeia a fost internată ieri la spital și transferată la secţia de Neurologie. Starea i s-a tot înrăutățit pe parcurs. De la Terapie Intensivă a fost transferată din nou la neurologie, apoi, sâmbătă dimineață, la ora 7, starea i se agravează din nou și se cere transferul în secția de Terapie Intensivă. 

Medicii au încercat resuscitarea în lift

Pe acelaşi subiect

Medicul de gardă de la Neurologie a luat legătura cu Terapia Intensivă pentru a fi transferată din nou. A fost nevoie de lift. Pacienta a fost însoţită de infirmiere, medici, echipament medical, tot ce e nevoie pentru transfer. La ora 7:28, cand s-a plecat cu liftul, s-a blocat. La ora 7:33 femeia a intrat în stop-cardiorespirator şi a fost resuscitată în lift așa cum s-ar fi procedat și în salon. 

Medicul de gardă a făcut toate manevrele şi a fost sprijinit de medicul de la Cardiologie. Din nefericire, pacienta de 81 de ani, cu multiple comorbidităţi, nu a răspuns manevrelor de resuscitare. 

La ora 08:01 s-a deblocat liftul. S-a stat în lift 32 de minute.

Conform reprezentanţilor spitalului, pe 15 noiembrie a fost ultima verificare a liftului, iar in raportul de inspecţie se arată că liftul e funcţional. Aceştia spun totodată că fiica femeii nu doreşte să i se faca necropsie mamei, pentru că avea multiple probleme de sănătate şi e ferm convinsă că s-a procedat corect.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Caz şocant în Olt. O bătrână de 81 de ani a murit în timp ce era blocată în liftul Spitalului Județean Slatina