Antena Meniu Search
x

Eroii români de la Jocurile Invictus s-au întors acasă! Povestea medaliaţilor cu aur la tir cu arcul

Militarii care au reprezentat ţara noastră la jocurile paralimpice de la Toronto s-au întors victorioşi acasă. Au cucerit patru medalii, dintre care una de aur.

Vezi și

Militarii care au reprezentat ţara noastră la jocurile paralimpice de la Toronto s-au întors victorioşi acasă. Au cucerit patru medalii, dintre care una de aur. La sosirea pe aeroportul Henri Coandă, au fost întâmpinaţi ca nişte eroi.

Emoţii, lacrimi, îmbrăţişări, aplauze. Au fost momente emoţionante la întoarcerea eroilor. Pe aeroport, i-au aşteptat familiile, dar şi ministrul apărării. Ai noştri au obţinut o medalie de aur la proba de tir cu arcul pe echipe, una de argint şi două de bronz.

Mihai Fifor, ministrul apărării naţionale: "România nu putea să aibă ambasadori mai buni peste hotare decât militarii noştri. MAPN va sprijini echipa să participe în Australia, dar până acolo îi vom sprijini să poata sa se antreneze în condiţii foarte bune."

Din echipa care a adus aurul pentru ţara noastră au făcut parte trei camarazi de arme răniţi în misiuni. Plutonierul Ionuţ Butoi a ajuns în scaun cu rotile după ce a trecut cu maşina peste un dispozitiv explozibil, în Afganistan. Colonelul Augustin Pegulescu şi-a pierdut un picior în aceleaşi condiţii. Şi-a pierdut atunci trei colegi. Iar locotentent-colonelul Dorin Petruţ a fost rănit într-un atac cu rachetă al insurgenţilor, în Bagdad.

Echipa României a participat pentru prima dată la Jocurile Paralimpice Invictus din Canada.

Arcaşii au participat cu echipamente cumpărate din donaţii. Ai noştrii au fost felicitaţi de cel mai cunoscut soldat, prinţul Harry al Marii Britanii. Antena 3 şi Asociaţia Povestaşii i-au ajutat pe militarii răniţi în teatrele de război să ajungă la Jocurile Invictus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Eroii români de la Jocurile Invictus s-au întors acasă! Povestea medaliaţilor cu aur la tir cu arcul