Antena Meniu Search
x

Video "Este una dintre minunile pe care le-a făcut Domnul". Schimbarea la Faţă, singura zi din Postul Sfintei Marii când este dezlegare la peşte

A fost sărbătoare mare pentru creştinii din toată lumea. Ieri s-a celebrat Schimbarea la Faţă a Domnului, una dintre cele mai mari sărbători religioase de peste an. Este singura zi de dezlegare la peşte din postul Sfintei Marii, şi, începând de ieri, se spune că începe toamna. În plus, legat de această zi sunt şi câteva superstiţii din popor, pe care unii oameni încă le respectă cu sfinţenie

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 07.08.2023, 08:36

Vezi și

Ieri, dis-de-dimineaţă, credincioşii au mers la biserică să asculte slujba specială de praznicul Schimbării la Faţă a Domnului.

Schimbarea la Faţă, singura zi din Postul Sfintei Marii când este dezlegare la peşte

Credincioşi: E postul Sfintei Maria mici, postim, ne spovedim, ne împărtăşim şi venim la Sf Cuvioasă Paraschiva, că aici ne simţim bine şi aici ne găsim linştea.

Dosoftei Scheul, preot: Această sărbătoare a schimbării la faţă a Domnului nostru este una dintre minunile pe care le-a făcut Domnul asupra propriei sale persoane. După învierea Domnului, este aceasta schimbare la faţă, prin care mântuitorul Hristos a vrut să-şi arate dumnezeirea sa.

Pe acelaşi subiect

De această sărbătoare sunt legate şi unele obiceiuri şi superstiţii. Dacă vremea este plăcută, vom avea parte de o toamnă îmbelşugată şi roditoare. Însă dacă plouă... sezonul următor ar fi unul mohorât. Şi asta nu e tot. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Superstiţiile ne spun că fetele care se spală astăzi nu le va creşte părul, exact cum de la această sărbătoare nu mai creşte iarba. Şi tot de acum, nu mai avem voie la scăldat în ape curgătoare şi nici să splălăm rufele la râu. 

Sărbătoarea Schimbării la Faţă este singura zi din postul Sfintei Marii cu dezlegare la peşte, iar creştinii au profitat din plin de asta. Postul se încheie pe 15 august, atunci când este sărbătorită Adormirea Maicii Domnului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "Este una dintre minunile pe care le-a făcut Domnul". Schimbarea la Faţă, singura zi din Postul Sfintei Marii când este dezlegare la peşte