Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Exercițiu de desant cu muniție reală al Armatei României, în Delta Dunării. Scenariul alarmant luat în calcul de militari

Un exerciţiu de război de mare amploare a început în Delta Dunării. 10 nave de luptă şi sute de militari români fac trageri cu muniţie reală de dimineaţă până seara. Repetă manevre cu care pot să respingă un atac al armatei ruse, scenariu care începe să fie rostit tot mai des de propagandiştii lui Putin. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 19.10.2022 , 21:53

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Au loc trageri cu tunul de 100 de milimetri, un tun care poate lovi orice tip de ţintă de până la 7 - 10 kilometri dinstanţă. 

300 de militari din marină, infanterişti și scafandri se antrenează să respingă un atac al unui inamic venit dinspre Marea Neagră. 

Marcel Neculae, comandant flotilă fluvială: Este o zonă foarte dificil de apărat având în vedere lipsa comunicaţiilor terestre, forme variate de relief. Vorbim de zone împădurite, de zone mlăştinoase, o reţea foarte bogată de canale şi ape interioare care fac foarte anevoioasă manevra de forţe şi mijloace în această zonă.

Vezi și

Zona Deltei Dunării, vulnerabilă în cazul unui atac al rușilor

Pe acelaşi subiect

Un eventual atac și o înaintare a rușilor spre gurile Dunării a devenit un scenariu alarmant de când linia frontului s-a apropiat de ţara noastră. În total, 5.700 de kilometri pătrați sunt vulnerabili: suprafaţa pe care se întinde Delta Dunării, cu tot cu plaje şi canale navigabile.

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: La aproape 30 de kilometri de locul în care are loc acest exercițiu se afla Insula Șerpilor iar la puțin peste 150 avem Crimeea, anexată ilegal în 2014. 

Ca să nu se intersecteze cu vapoare de marfă şi călători, navele de război au blocat intrarea pe braţul Sfântul Gheorghe. 

Comandant exerciţiu militar: Avem în sprijin de la Centru 39 de scafandri, remorcherul maritim 101 care este în raion la nord, spre Sulina. Cu ajutorul lui, astăzi am reuşit să deviem, să resctricţionăm anumite nave comerciale.

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Sunt 30 de puşcaşi marini care pregătesc în momentele imediat următoare un desant pe plaja din Sfântul Gheorghe. Au la dispoziție aproximativ 10 minute ca să îşi ocupe pozițiile de luptă. 

România este singura ţară din NATO care are la dispoziție o structură militară de apărare pe Dunăre. Exerciţiile vor dura până vineri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Exercițiu de desant cu muniție reală al Armatei României, în Delta Dunării. Scenariul alarmant luat în calcul de militari