Antena Meniu Search
x

Povestea florilor care împodobesc baldachinul cu racla Sfintei Parascheva. O familie din Bucureşti, pelerini speciali de 15 ani (Video)

De mulţi ani, familia Buştei din București cumpără anual câte un camion cu flori și vine la Iași pentru a împodobi baldachinul în care este scoasă racla cu moaștele Sfintei Parascheva.

De mulţi ani, familia Buştei din București cumpără anual câte un camion cu flori și vine la Iași pentru a împodobi baldachinul în care este scoasă racla cu moaștele Sfintei Parascheva.

Acesta este al 15-lea an de când familia Buștei face acest gest cu ocazia prăznuirii hramului Sfintei Parascheva, de 14 octombrie.

Florentina Buștei se ocupă personal de împodobirea baldachinului, cu câteva zile înainte de marea sărbătoare a Sfintei Parascheva.

Femeia spune că în 2004 a avut un vis în urma căruia a decis să cumpere un camion cu flori tocmai din Olanda și să vină la Iași. De atunci, indiferent de vreme, ea vine cu întreaga familie să împodobească baldachinul în care este pusă racla Sfintei Cuvioase Parascheva, în perioada pelerinajului organizat cu prilejul hramului acesteia. 

Pe acelaşi subiect

La fel s-a întâmplat şi în acest an. Florentina Buştei, alături de cele două fiice şi o nepoată de doi ani, care poartă numele Sfintei Parascheva, au venit la Iaşi pentru a împodobi baldachinul.

"Asta simţim să facem, a devenit parte din viaţa noastră, iar această sărbătoare e la fel de importantă precum Crăciunul, Paştele, şi nu poate rămâne nemarcată", spune Mary Lisa Buştei, cea mai mare dintre fiicele doamnei Florentina.

Prima dată când au venit, nu şi-au dat seama la ce s-au angajat şi au riscat să nu poată să ducă la bun sfârşit promisiunea.

"În primul an, îmi aduc aminte că am venit total nepregătite, neştiind despre ce volum de muncă este vorba. Am venit cu o doamnă şi încă o fată, eram în total patru persoane", îşi aminteşte Mary Lisa. Când şi-au dat seama de volumul de muncă şi se simţeau copleşite, femeile au primit un telefon de la Nicu Marin, care este un fel de şef al echipei care vine la Iaşi, şi care erau cu mai mulţi oameni în Iaşi, tocmai avuseseră o nuntă la care au asi­gurat ornarea sălii.

"Mama i-a rugat să ne ajute, că ne luaserăm angajamentul să împodobim baldachinul sfintei, şi nu reuşeam să facem faţă lucrând doar trei persoane. Aşa că Nicu a venit cu toată echipa pe care o avea la Iaşi pentru nuntă, şi în câteva ore am reuşit să terminăm tot.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De atunci a rămas tradiţie, în fiecare an s-au adăugat oameni noi la echipă când alţi membri nu au mai putut veni. Şi venim mereu cu sprijinul părintelui Serafim, care ne este şi duhovnic şi ne dă binecuvântarea de la început şi cea de la sfârşit, care ne aşteptă şi ne primeşte şi ne face să ne simţim ca acasă“, a mai spus Mary Lisa, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Anul acesta, baldachinul va fi împodobit cu culori predominante albastru şi mov, dar nu vor lipsi nici albul sau verdele, în flori precum crinii, trandafirii, delphinium, liliac sau hortensii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Povestea florilor care împodobesc baldachinul cu racla Sfintei Parascheva. O familie din Bucureşti, pelerini speciali de 15 ani (Video)