Antena Meniu Search
x

Video Fetiță rănită în Orășelul Copiilor are mâna și umărul în ghips și lovituri la cap. Accidentul de la leagăn a înfuriat părinții

Accident grav la un loc de joacă în Orăşelul Copiilor din Capitală. O fetiţă de 8 ani a ajuns la spital cu răni grave după ce leagănul în care se dădea s-a rupt. Fratele ei de 12 ani a fost cel care a sunat la 112, iar părinţii au depus plângeri. Pe reţelele sociale oamenii se plâng că sunt şi alte pericole în parc. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 14.07.2023, 20:28

Vezi și

O zi de distracţie în Oraşelul Copiilor s-a transformat într un coşmar pentru fetiţa de opt ani şi pentru părinţii ei. Leagănul în care se dăsea copila s-a rupt din senin

Cosmina Balint, reporter Observator: În momentul în care a căzut şi s-a accidentat, copila se dădea într-un leagăn fix ca acesta. Într-o fracţiune de secundă, unul dintre lanţuri a cedat şi s-a desprins de carabină.

Copila s-a lovit rău. Are răni la cap, pe picioare, iar mâna şi umărul stâng i-au fost puse în ghips. Din cauza accidentării, fetiţa, care suferă de autism şi epilepsie, nu mai poate merge la şedinţele terapeutice. Fratele fetiţei mai mare cu patru ani a sunat la 112. 

Simona Sandu, mama copilei: Ne-am uitat foarte bine la leagăn. Se vedea că este ruginit, dar nu ne-am gândit vreodată că poate să fie periculos, având în vedere că erau şi alţi părinţi cu copii acolo.

Pe acelaşi subiect

Părinţii fetei au făcut plângere la Primărie şi la Poliţie

Vor în continuare să sesizeze şi Protecţia Consumatorului, şi Direcţia pentru Protecţia Copilului. Autorităţile au restricţionat accesul în zonă, iar leagănul rupt a fost luat. 

Accidentul a stârnit un val de reacţii pe Facebook, mai ales că locul este frecventat de mii de copii în fiecare săptămână, iar situaţia se poate repeta oricând. Oamenii se plâng că în acelaşi parc un tobogan e fisurat.

Primarul a transmis scuze familiei şi spune că a luat deja măsuri.

Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4: Evident că aceste probleme vor fi remediate. Evident că am generat împreună cu corpul de control o acţiune la nivelul tuturor celor 260 de astfel de locuri pe care le avem pentru a ne asigura că astfel de incidente nu se mai întâmple.

Nu e primul accident de acest fel din Oraşelul Copiilor

În 2017, o tânără de 23 de anis-a rănit în timp ce se dădea cu tiroliana la 7 metri înălţime în acelaşi parc. Nu ar fi respectat indicaţiile primite de la instructori şi nici cei de la turnul de sosire nu au prins-o. Platforma a fost închisă atunci pe parcursul anchetei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Fetiță rănită în Orășelul Copiilor are mâna și umărul în ghips și lovituri la cap. Accidentul de la leagăn a înfuriat părinții