Antena Meniu Search
x

Video Furtuna care a pustiit plajele în doar câteva minute. Oamenii n-au mai avut timp să-şi strângă lucrurile în genţi. Au luat-o la goană îngroziţi

O furtună scurtă, dar violentă a alungat turiştii de pe plaje la mare. Mai mulţi copii care se aflau în caiace pe lacul Siutghiol au trecut prin clipe de coşmar, prinşi de furtună în larg. O fetiţă a avut un atac de panică. Din fericire, copiii au fost salvaţi la timp fără să fie răniţi. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 14.07.2023, 20:08

Vezi și

Puţin după ora nouă dimineaţă, planurile turiştilor au fost spulberate de vântul care bătea cu peste 70 de kilometri pe oră. În nordul litoralului, nori negri au acoperit rapid cerul şi, din senin, a început o furtună de nisip.

Furtună pe litoral. Turiştii au fugit de pe plajă

Furia naturii s-a dezlănţuit şi la Eforie. Oamenii şi-au strâns imediat lucrurile de pe plajă şi au alergat într-un suflet către adăpost. 

În zona Ovidiu, un grup de copii cu vârste între 9 şi 14 ani, care se antrenau în caiace, au fost surprinşi de furtună pe Lacul Siutghiol. Au parcurs doar 500 de metri până când bărcile s-au răsturnat aproape de stufărişul insulei. 

Pe acelaşi subiect

"Ne-a luat vântul pe toţi şi valurile şi ne-a dus în stuf. Aveam veste de salvare", spune Andrei Vlad. "I-am strâns cât mai grupat, am aşteptat şi în 10 minute au apărut colegii mei de la club şi au început să ia copiii unul câte unul", adaugă Aurelian Vlad, antrenor.

"Apa era foarte mică, la nivelul genunchiului în zona aia. Noi am plecat imediat de la ponton. Foarte greu s-a ajuns până acolo că era în momentul furtunii, cu două skijeturi şi cu o ambarcaţiune", declară George Stancioiu, şeful serviciului voluntari Primăria Ovidiu.

Cei 10 copii au ajuns în siguranţă la mal cu mai multe ambarcaţiuni. Şase dintre ei au primit îngrijiri medicale pentru că erau speriaţi şi le era frig. "A fost transportat un copil de 14 ani, o fetiţă, la spital cu atac de panică", spune Dan Constantinescu, prim adjunct al inspectorului şef ISU Dobrogea.

Mesaje RO-Alert pe litoral

"Mamă, dar repede a venit norul ăsta negru!", exclamă un om pe filmare. Mesajele RO-Alert care anunţau codul portocaliu de furtună au pustiit şi plajele din Năvodari. 

După aproximativ două ore, în Costineşti, plaja a fost din nou neîncăpătoare. "După furtună, la mare întotdeauna iese soarele. La orele prânzului, turiştii au revenit pe plajă, se bucură de vremea bună, de cerul senin si de briza răcoroasă a mării", transmite Andreea Filip, reporter Observator.

În weekend, vremea va fi perfectă. Vor fi 29 de grade Celsius, iar apa se va menţine la valori agreabile de cel mult 25 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Furtuna care a pustiit plajele în doar câteva minute. Oamenii n-au mai avut timp să-şi strângă lucrurile în genţi. Au luat-o la goană îngroziţi