Antena Meniu Search
x

Video Filmul amenințării cu bombă de la mall-ul Park Lake. Sute de oameni evacuați după o operațiune contracronometru a SRI

Sute de oameni evacuați, patru ore de blocaj într-o zonă aglomerată a Capitalei și o desfășurare impresionantă a forțelor de ordine, după o alertă cu bombă într-un mall din București. Un fost angajat de la pază, supărat că a fost dat afară, a trimis seară trecută un mail către poliţie în care mărturisea că ar fi pus un dispozitiv exploziv în centrul comercial. Ameninţarea a fost citită și luată în serios abia dimineaţă de oamenii legii, care au pornit pe urmele individului. Pentru că nu l-au găsit au luat la puricat fiecare magazin în căutarea explozibilului. După tot deranjul, alarma s-a dovedit falsă.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 29.12.2021, 19:20

Vezi și

Alarma s-a dat la ora 13.30 în centrul comercial din Sectorul 3. Un fost angajat de la pază, supărat că a fost concediat, s-ar fi gândit să se răzbune. Şi ar fi uneltit un plan. A trimis un mail poliţiei în care făcea o mărturisire şoc - le-a scris că a pus o bombă în clădire. Potrivit jurnaliştilor Gândul, bărbatul ar fi trimis mail-ul către autorităţi noaptea trecută şi ar fi specificat clar că bomba va fi detonată azi la ora 14.

Toată noaptea l-ar fi căutat poliţiştii pe individ, după amenințarea cu bombă

Când au văzut că nu-i dau de urmă şi timpul e gata să expire, autorităţile s-au hotarât să evacueze mall-ul. Contactaţi de Observator, repzentanţii Poliţiei spun că s-a acţionat perfect, conform procedurii. 

Bogdan Dinu, reporter Observator: În doar câteva minute, autorităţile au împânzit zona şi sute de oameni au fost evacuaţi. Mai mult, traficul a fost blocat de jur-împrejurul centrului comercial şi nicio maşină nu a avut voie să circule în zonă. 

Pe acelaşi subiect

Zeci de pirotehnişti şi angajaţi ai SRI au luat la puricat centrul comercial din București

Ca într-o misiune contracronometru, ore în şir, agenţii au împânzit clădirea şi au căutat informaţii care i-ar putea ajuta să descurce cazul.   

Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IGPR: Specialiştii din cadrul serviciului pirotehnic, precum şi SRI, sunt la interior şi efectuează verificări în toate spaţiile pentru idetificarea dispozitivului.

După aproape patru ore de căutări, alarma s-a dovedit a fi falsă, iar oamenii s-au reîntors în centrul comercial. Anchetatorii îl caută acum pe individul care a făcut gluma proastă. El riscă să stea 10 ani după gratii şi ar putea plăti consturile intervenţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Filmul amenințării cu bombă de la mall-ul Park Lake. Sute de oameni evacuați după o operațiune contracronometru a SRI