Antena Meniu Search
x

Video Imagini noi surprind incendiul care a mistuit blocul din Constanța. Parcarea de unde a plecat totul arată ca după un atentat cu bombă

Necaz peste necaz pentru cei 300 de locatari ai blocului din Constanţa care a ars. Au retrăit azi coşmarul când au mers să-şi vadă casele distruse de flăcări şi să mai salveze ce se poate. Între timp, adolescentul de 15 ani care a pus focul este în arest la domiciliu. Avocatul său susţine că nu a fost nimic premeditat.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 18.12.2021, 19:23

Vezi și

Imagini noi surprind calvarul prin care au trecut cei 300 de constănţeni. O femeie cu un copil în braţe priveşte neputincioasă cum îi sunt mistuite de flăcări bunurile. La trei zile de la incendiu, oamenii s-au întors acasă pentru a salva ce mai poate fi salvat.

Locatară: ”Eu nici nu realizez, sunt goală pe dinăuntru, soţul nu e acasă, e plecat, nu poate să vină”.

Din apartamentul acestei femei nu a mai rămas aproape nimic. Ce nu a ars complet, e acoperit de funingine şi totul miroase a fum. Bradul încă împodobit al familiei aminteşte că aici a fost "acasă" pentru cineva.

Locatară: ”Au intrat flăcările pe geam şi fumul negru şi atunci am luat copilul din pat”.

Pe acelaşi subiect

Parterul și primele trei etaje sunt cele mai afectate de incendiu 

Viorel, păgubit: ”La mine nu e ca la vecinii de la parter, 1, 2 și 3”. Viorel stă acum la sora lui. Soţia şi fiica sunt la socrii. Se numără totuşi printre norocoşi. Viorel, păgubit: ”Maşina a fost luată. A fost 20 de mii de euro, are doi ani”

Nu are speranţă că îşi va recupera vreodată pagubele. Viorel, păgubit: ”N-are ce să plătească nu e vorba neapărat doar de copilul în sine. Plătim toţi prin educaţia care există în România. Ce să facă în centrul de detenţie? O să iasă mai rău decât a intrat”.

Adolescentul care a provocat nenorocirea era cunoscut în cartier drept un copil-problemă

Adolescentul de 15 ani care ar fi pus focul este acum în arest la domiciliu. Măsura este prea blândă, crede procurorul, care a depus contestaţie. Tânărul era cunoscut în cartier drept un copil-problemă. ”El e aşa plăpând, e vai de steaua lui, dar dacă el nu îşi lua pastilele, fugea de acasă, îi fura banii de pensie lui mamaiă-sa”.

Alexandru Marius Cantaragiu, avocatul suspectului: ”Mama minorului doar ce s-a externat din spital. Tatăl e plecat”.

Autoritățile au început lucrările pentru a reface rețelele de utilități

Andreea Filip, reporter Observator: ”Parcarea arată exact ca un atentat cu bombă. Aceasta este maşina de la care ar fi pornit incendiul, prima maşină care a luat foc, iar suflul exploziei a fost atât de puternic încât a îndoit conducta de apă”.

Deocamdată, blocul rămâne nelocuibil. Reţelele de utilităţi sunt distruse şi azi au început reparaţiile la reţeaua de apă şi canalizare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Imagini noi surprind incendiul care a mistuit blocul din Constanța. Parcarea de unde a plecat totul arată ca după un atentat cu bombă