Antena Meniu Search
x

Fiul lui Adrian Păunescu va reînvia cenaclul simbol al generaţiei în blugi - "Flacăra"

Ultimul vis al lui Adrian Păunescu se împlineşte după moarte. Fiul lui, Andrei, va reînvia cenaclul simbol al generaţiei în blugi.

Vezi și

Ultimul vis al lui Adrian Păunescu se împlineşte după moarte. Fiul lui, Andrei, va reînvia cenaclul simbol al generaţiei în blugi. Nostalgici, dar şi tineri care au auzit din poveştile părinţilor cum era atunci, şi-au luat bilet la spectacol. Va fi un eveniment cu casa închisă, aşa cum şi-ar fi dorit marele poet. 

Stadioane pline cu zeci de mii de români extaziaţi, o mulţime stăpânită de un singur om. Puterea lui Adrian Păunescu era poezia. Acum, fiul Andrei vrea să ducă flacăra mai departe: "Trăiesc momentele din copilărie în care eram în culise sau în sală şi momentele din adolescenţă în care am urcat pe scenă şi mă uit cu înfrigurare că astăzi, la maturitate, trebuie să ducem acest proiect, acest fenomen mai departe."

Întâlnirile pline de emoţie, cu muzică şi poezie, erau singurul refugiu în regimul comunist. A fost lansarea muzicii folk, din anii 70-80. Şi a marilor artişti. Şeicaru, Hruşcă, Alifantis, Iris, Vintilă ori Baniciu şi Bertzi, dar şi alţii care nu mai sunt: Florian Pitiş, Tatiana Stepa şi Valeriu Sterian.

Emeric Imre: "Toţi mergeam de drag acolo, nu ne obliga nimeni. Abia aşteptam să ajungem la Cenaclu şi ceea ce se întâmpla acolo era superb, pentru că se cânta şi rock şi folk, se recita poezie valoroasă."

Atunci s-a născut o nouă generaţie. Cenaclul Flacăra a fost interzis în 1985, când, în urma unui concert, 5 tineri au murit şi 100 au fost răniţi după ce o furtună violentă i-a făcut pe spectatori să se îmbulzească şi să se calce în picioare. După 32 de ani, cenaclul va reînvia din propia cenuşă: "Eu am crescut acolo cu Cenaclul Flacăra. Transmitea sensibilitate, criterii ale valorii, că lucrurile omeneşti trebuie să se întâmple, dragostea de părinţi, de copii şi neapărat dragostea de ţară."

La Sala Palatului. Biletele s-au vândut deja. Spectacolul va fi, în acelaşi timp, şi o comemorare. Se împlinesc 7 ani de la moartea marelui poet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Fiul lui Adrian Păunescu va reînvia cenaclul simbol al generaţiei în blugi - "Flacăra"