Antena Meniu Search
x

România e sufocată de moloz de la construcţii şi renovări. Numai în Capitală s-au dat amenzi de peste jumătate de milion de lei, degeaba

România se sufocă sub moloz! Tone întregi cu gresie, faianţă şi materiale de construcţii ajung la marginea drumului, pe câmpuri sau chiar în râuri.

Vezi și

România se sufocă sub moloz! Tone întregi cu gresie, faianţă şi materiale de construcţii ajung la marginea drumului, pe câmpuri sau chiar în râuri. Şi zac acolo cu lunile, în lipsa unei legislaţii stricte. Numai în Capitală, s-au dat amenzi de peste jumătate de milion de lei, dar munţii de deşeuri continuă să crească. 

"Geamurile astea stau lângă ghena asta de gunoi de aproape o lună de zile. Gunoierii vin, ridica pubelele, dupa care pleaca mai departe. De geamurile astea, nu se ating. Zici că sunt ciumate!" Când bucureştenii îşi schimbă casa, Capitala îşi schimbă faţa. Pe străzi răsar de-a valma grămezi întregi de scânduri, cărămizi şi chiar saltele folosite.

Ca să scape de resturile din construcţii, românii le aruncă ba pe stradă, ba pe spaţii publice, ba în curtea vecinilor. Asta, deşi există în Bucureşti o amendă de 2000 de lei pentru cei surprinşi că aruncă deşeurile din construcţii acolo unde nu le este permis. Răzvan Popa, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Bucureşti: "Direcţia de control din cadrul instituţiei noastre a aplicat peste 340 de amenzi de sancţiuni contravenţioanle, totalul amenzilor depăşind suma de 600.000 de lei." 

Există şi soluţii legale pentru cei care vor să scape de moloz. Dar contracost. 

Pe acelaşi subiect

-Cumpăraţi nişte saci, îi încarcati, îi scoateţi în faţa blocului şi venim noi sa îi ridicăm. 

-Cât costă un sac?

-7 lei. 

Preţul sacilor pentru moloz este acelaşi în sectoarele 3 şi 6. În sectorul 1, firma de salubritate pune la dispoziţie o cupă de 4 metri cubi pe care cetăţeanul o poate umple cu resturi din construcţie. Gratuit în primele 48 de ore. Apoi este taxat cu 168 de lei pentru fiecare metru cub.  

O  treime din totalul deşeurilor, la nivel european, provine din sectorul de construcţii. Adică fiecare cetăţean european produce, în medie, două tone de moloz. Deocamdată, nu avem o lege strictă. Abia acum, Ministerul Mediului pregăteşte o hotărâre de Guvern care va reglementa acest domeniu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » România e sufocată de moloz de la construcţii şi renovări. Numai în Capitală s-au dat amenzi de peste jumătate de milion de lei, degeaba