Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu îi cere ministrului de Interne să ia măsuri la metrou. "Un fost deputat pesedist îşi pierde sinecuri"

Premierul Florin Cîțu a reacţionat în urma protestului de la metrou. Prim-ministrul a publicat o postare pe contul său de Facebook prin care a spus că mişcarea este ilegală și acuză ''un fost deputat PSD'' că stă la baza protestului.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 26.03.2021, 10:54

Premierul Florin Cîțu, despre protestul de la metrou
Florin Cîţu, premierul României - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta
  • Premierul Florin Cîțu a reacţionat pe Facebook, ca urmare a protestelor de la metrou
  • ''Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal'', a declarat prim-ministrul

Prim-ministrul Florin Cîţu a reacţionat după protestul spontan de la metrou care a blocat circulaţia trenurilor. Premierul susține că acţiunea sindicaliștilor este ilegală și vrea ca ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, să ia măsuri urgente în acest caz. 

''Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal. Despre asta este acțiunea ilegală care a blocat metroul în această dimineață. Din punctul meu de vedere, nimeni nu este mai presus de lege, asta i-am transmis domnului ministru și trebuie să ia măsuri. Bucureștenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat pesedist își pierde sinecuri. Am transmis același mesaj domnului ministru Bode'', a fost declaraţia premierului Florin Cîţu. La finalul textului, acesta a folosit şi hashtag-ul: #RomaniiTrebuieSaStie.

Reacţia ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, la protestul de la metrou

Ministrul Transporturilor a reacționat virulent după ce traficul a fost blocat, vineri, la metrou, din cauza unei greve spontane a Metrorex. Cătălin Drulă spune că protestul este ilegal și dă peste cap viața întregii Capitale.

Pe acelaşi subiect

''Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri. Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii. Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toți contribuabilii care susțin prin subvenție de la bugetul național activitatea și, evident, salariile de la companie'', spune Cătălin Drulă.

Sute de oameni au coborât în tunel, pe şine, în staţia Piaţa Unirii 1, pentru a protesta

Haos la metroul din Bucureşti, după ce sute de oameni au coborât în tunel, pe şine, în staţia Piaţa Unirii 1, pentru a protesta. Sindicaliştii cer demisia directorului Metrorex şi ameninţă că nu vor mai ieşi din tunel, că vor sta toată ziua pe şinele de metrou. Toate staţiile de metrou de pe cele 5 magistrale sunt închise. Poliţiştii şi jandarmii nu permit accesul călătorilor în subteran.

Reprezentanţii Metrorex susţin că liniile de metrou nu au putut fi puse sub tensiune, pentru operarea trenurilor de pasageri.

"Asigurăm locuitorii Capitalei că întreprindem toate acţiunile legale la dispoziţia noastră pentru a reporni activitatea metroului în siguranţă", a precizat Metrorex.

STB a chemat angajații liberi de acasă pentru a suplimenta capacitatea de transport

Societatea de Transport București (STB) a luat măsuri de suplimentare a capacității de transport, din cauza grevei de la metrou și cheamă angajații liberi de acasă pentru a menține în traseu vehiculele programate să se retragă.

Totodată, se vor reintroduce operativ liniile de autobuz 135, 143, 243, 330, 182, 232, R409 și R439 pe calea de rulare a liniile de tramvai pentru a mări viteza de circulație și implicit, capacitatea de transport.

STB SA va monitoriza pe parcursul acestei zile liniile care converg în zona stațiilor de metrou în zonele Pipera, Militari, Berceni, și va suplimenta cu vehicule din alte linii slab solicitate pentru a asigura transportul călătorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Florin Cîţu îi cere ministrului de Interne să ia măsuri la metrou. "Un fost deputat pesedist îşi pierde sinecuri"