Antena Meniu Search
x

STB cheamă angajații liberi de acasă pentru a suplimenta capacitatea de transport. Maşinile programate să se retragă rămân şi ele pe traseu

Societatea de Transport București (STB) a luat măsuri de suplimentare a capacității de transport, din cauza grevei de la metrou și cheamă angajații liberi de acasă pentru a menține în traseu vehiculele programate să se retragă.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 26.03.2021, 09:08

Maşinile programate să se retragă rămân şi ele pe traseu
STB cheamă angajații liberi de acasă pentru a suplimenta capacitatea de transport - Mediafax Foto / Alexandra Pandrea via Hepta
  • STB suplimentează capacitatea de transport
  • Din cauza grevei de la metrou, angajații liberi sunt chemaţi de acasă

Din cauza protestului spontan al angajaților Metrorex de vineri dimineață, STB suplimentează capacitatea de transport pentru a prelua fluxurile de călători din zona stațiilor de metrou. Astfel, vor fi scoase în traseu toate vehiculele disponibile prin chemarea personalului din liber.

De asemenea, STB anunță că se vor menține în traseu vehiculele care erau programate să se retragă, pentru a mări capacitatea de transport în perioada dintre orele de vârf. Suplimentar, STB SA va crește capacitatea de transport pe inelul central, prin întoarcerea alternativă a tramvaielor din linia 1 la Banu Manta.

Totodată, se vor reintroduce operativ liniile de autobuz 135, 143, 243, 330, 182, 232, R409 și R439 pe calea de rulare a liniile de tramvai pentru a mări viteza de circulație și implicit, capacitatea de transport.

STB SA va monitoriza pe parcursul acestei zile liniile care converg în zona stațiilor de metrou în zonele Pipera, Militari, Berceni, și va suplimenta cu vehicule din alte linii slab solicitate pentru a asigura transportul călătorilor.

Pe acelaşi subiect

Haos la metroul din Bucureşti. Sute de oameni au coborât în tunel

Circulaţia trenurilor de metrou este afectată vineri de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, acare au blocat calea de rulare, împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunță Metrorex.

Sindicaliştii cer demisia directorului Metrorex şi ameninţă că nu vor mai ieşi din tunel, că vor sta toată ziua pe şinele de metrou. Oamenii au coborât pe calea de rulare, împiedicând pornirea trenurilor de pasageri.

Compania spune că „aşa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex. Deşi sindicaliştii au lăsat de înţeles că ar avea o listă de cereri, invitaţiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopţii".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » STB cheamă angajații liberi de acasă pentru a suplimenta capacitatea de transport. Maşinile programate să se retragă rămân şi ele pe traseu