Antena Meniu Search
x

Update Haos la metroul din Bucureşti. Sute de oameni au coborât în tunel, în staţia Piaţa Unirii, trenurile nu circulă

Este haos la metroul din Bucureşti, în această dimineaţă, după ce sute de oameni au coborât în tunel, pe şine, în staţia Piaţa Unirii 1, pentru a protesta. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 26.03.2021, 12:13

Haos la metroul din Bucureşti. Sute de oameni au coborât în tunel, în staţia Piaţa Unirii, pentru a protesta Vezi și

Actualizare 12:05 - Ciprian Dragoș Romanescu, purtător de cuvânt al DGPMB, a declarat că au fost chemaţi poliţişti de acasă, pentru că "fluxul de persoane care vor circula în mijloacele de transport de suprafaţă va fi foarte mare".

"Rugamăm să respecte regulile, scopul nostru nu este să amendăm. Şi noi am ajuns greu la muncă şi noi folosim metroul. Atragem atenţia persoanelor din interior care protestează, o parte dintre ei au fost identificaţi şi sancţionaţi, dacă nu respectă măsurile vor suferi consecinţele.

Colegii mei analizează situaţia, iar dacă situaţia impune un dosar penal, acesta va fi întocmit. Vă pot spune că au fost identificaţi o buna parte din persoanele care protesteaza", a mai spus Romanescu.

Actualizare 11:45 Sindicaliștii de la metrou susțin că protestul spontan de azi nu are legătură cu decizia conducerii Metrorex de a evacua spațiile comerciale din stații, așa cum s-a vehiculat în presă.

Pe acelaşi subiect

Actualizare 10:40 - Premierul Florin Cîțu susține că greva de la metrou este o acțiune ilegală organizată de un fost deputat PSD care vrea să-și păstreze „sinecurile”. Cîțu i-a cerut ministrului de Interne, Lucian Bode, să ia măsuri urgente.

Actualizare 8:45 Ministrul Transporturilor a reacționat virulent după ce traficul a fost blocat, vineri, la metrou, din cauza unei greve spontane a Metrorex. Cătălin Drulă spune că protestul este ilegal și dă peste cap viața întregii Capitale.

Actualizare 8:30 - Societatea de Transport București (STB) a luat măsuri de suplimentare a capacității de transport, din cauza grevei de la metrou și cheamă angajații liberi de acasă pentru a menține în traseu vehiculele programate să se retragă.

Actualizare 7:50 - Protestatarii au postat mai multe imagini pe pagina de Facebook a sindicatului, împreună cu mesajul: ”Noi toţi am ales să ne apărăm drepturile, pentru că nu putem menţine tăcerea în faţa nedreptăţii”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Actualizare ora 7.02 - Toate staţiile de metrou de pe cele 5 magistrale sunt închise. Poliţişti şi jandarmi nu permit accesul călătorilor în subteran.

Sindicaliştii cer demisia directorului Metrorex şi ameninţă că nu vor mai ieşi din tunel, că vor sta toată ziua pe şinele de metrou.

"Hoţii", "Unitate", "Demisia", "Nu plecăm", au scandat protestatarii, în această dimineaţă.

Oamenii au coborât pe calea de rulare, împiedicând pornirea trenurilor de pasageri.

Circulaţie oprită la metroul din Capitală. Reacţia Metrorex

Circulaţia trenurilor de metrou este afectată vineri de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, acare au blocat calea de rulare, împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunță Metrorex.

Compania spune că „aşa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex. Deşi sindicaliştii au lăsat de înţeles că ar avea o listă de cereri, invitaţiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopţii".

Reprezentanţii Metrorex susţin că liniile de metrou nu au putut fi puse sub tensiune, pentru operarea trenurilor de pasageri.

"Asigurăm locuitorii Capitalei că întreprindem toate acţiunile legale la dispoziţia noastră pentru a reporni activitatea metroului în siguranţă", mai precizează Metrorex.

- Articolul în curs de actualizare -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Haos la metroul din Bucureşti. Sute de oameni au coborât în tunel, în staţia Piaţa Unirii, trenurile nu circulă