Antena Meniu Search
x

Video Foc pus din răzbunare la o mănăstire din Agigea: "M-au rugat de 5 ani de zile să vin aici şi-acum m-a ţinut doar un an"

Supărat că a fost gonit dintr-o mănăstire, un bărbat a pus mâna pe un chibrit şi a dat foc unei anexe în care se adăposteau călugării. Când s-au trezit cu fumul negru în camere, monahii au ieşit imediat în curte şi au văzut că întreaga clădire era în flăcări. Au sunat la 112, iar pompierii au intervenit cu 15 autospeciale şi au stins focul. O mare parte din clădire a fost însă distrusă.

de Redactia Observator

la 21.10.2021, 08:58

Vezi și

Fumul dens i-a alertat pe călugări şi pe stareţ, care a şi sunat la pompieri. În scurtă vreme curtea Mănăstirii Izvorul Tămăduirii s-a umplut de maşini de stingere.

După minute bune în care călugării împreună cu pompierii au căutat sursa incendiului, un bărbat şi-a recunoscut fapta. De supărare că a fost gonit din mănăstire a vrut să se răzbune.

"M-au rugat de 5 ani de zile să vin aici şi-acum m-a ţinut doar 1 an de zile şi... Pleacă! Pleacă! Pleacă! Pleacă înapoi la Negru Vodă de unde ai venit! Şi el mi-a promis prima dată că mă ţine până la moarte, toată viaţă mă ţine aici", a mărturisit bărbatul care a pus focul.

Au ars acoperişul şi mansarda mănăstririi

Pe acelaşi subiect

Călugărilor de la mănăstire nu le-a venit să creadă. Îl ştiau pe individ de 1 an de zile: locuiseră împreună şi munciseră cot la cot. Când i-au auzit mărturisirea, monahii abia şi-au găsit cuvintele.

"Din cauza urii, duşmăniei, a dat foc din podul casei, a locunţei de aici, cum se spune. Din răzbunare, da, din răzbunare", a declarat un călugăr.

După ore întregi de luptă cu flăcările, pompierii au reuşit să stingă focul.

Cristian Amarandei - comandant ISU Dobrogea: "Misiunea este îngreunată de cantitatea mare de fum dar asta nu înseamnă că avem mari dificultăţi în lichidarea incendiului". 

Au ars acoperişul şi mansarda clădirii, o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi.

Din fericire nu au existat victime.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Foc pus din răzbunare la o mănăstire din Agigea: "M-au rugat de 5 ani de zile să vin aici şi-acum m-a ţinut doar un an"