Antena Meniu Search
x

Fostul șef IGSU: Cum "iarna nu-i ca vara", nici "la munte nu e ca la câmpie"

Din categoria “Ce scuze mai inventăm?”, fostul șef IGSU a găsit una nemaiauzită. În opinia lui, structurile de intervenţie şi-au făcut datoria în cazul accidentului aviatic din Apuseni, dar aşa cum "iarna nu-i ca vara", nici "la munte nu este ca la câmpie".

Potrivit Mediafax, generalul de brigadă, Ion Burlui, a transmis, azi, o declaraţie de presă referitoare la "demisia de onoare" din funcţia de inspector general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

"Consider că din punct de vedere operaţional structurile proprii şi-au făcut datoria potrivit competenţelor, în condiţiile date, dar aşa cum «iarna nu-i ca vara», şi la munte nu este ca la câmpie. Oamenii care au intervenit în munţi sunt aceiaşi care intervin în toate situaţiile, riscându-şi viaţa pentru a o salva pe a altora", spune Ion Burlui, citat de Mediafax.

Deși consider că nu are niciun dram de vină, fostul şef al IGSU are mustrări de conștiință.

"Dar am aceleaşi remuşcări pentru toate victimele produse pe timpul situaţiilor de urgenţă: şi cei şase oameni căzuţi în canalul Dunăre- Marea Neagră acum câteva zile, dar şi colegul nostru înghiţit de malul de pământ la Feteşti. Ar fi bine dacă i-am putea salva pe toţi", a spus Burlui, citat de Mediafax.

Fostul șef al IGSU a recurs la o comparație… plastică, din dorința de a ilustra atitudinea incorectă a presei.

"Şi copiii fac greşeli în faţa părinţilor, dar aceştia nu-i omoară, fiindcă printre altele nu au drept de viaţă şi de moarte asupra lor. Pompierul este copilul acestui popor. Pe copilul tău nu poţi să-l faci «vierme» şi «incompetent» de faţă cu tot satul, în condiţiile în care îşi sacrifică timpul, familia, viaţa pentru binele tău şi îţi place să te lauzi şi să te asociezi cu el când ia note bune", a spus Burlui.

În încheierea declarației, Ion Burlui a mulțumit colegilor săi pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Sursa: Mediafax

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Fostul șef IGSU: Cum "iarna nu-i ca vara", nici "la munte nu e ca la câmpie"