Antena Meniu Search
x

Video Ghid turistic pentru credincioșii care vin la pelerinajul Sfintei Parascheva, în Iași. Oamenii nu ştiu ce pot vizita şi pleacă acasă

Sute de mii de pelerini sunt așteptați zilele acestea la Iaşi, la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Din păcate, însă, cei mai mai mulți își continuă apoi drumul direct spre casă.  Asta deși Iaşul, chiar în zona unde se află Mitropolia, are multe alte obiective turistice ce pot fi vizitate, unele dintre ele de-a dreptul spectaculoase. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 06.10.2022, 13:36

Vezi și

Pentru sfântă am venit. 

Suntem de la Galaţi. Am venit înainte că e aglomerat. 

După ce ne închinăm plecăm înapoi acasă 

Alte obiective turistice mai ştiţi în Iaşi? 

Pe acelaşi subiect

Am auzit de ele, dar nu le știm.

Este răspunsul pe care îl dau cei mai mulți dintre pelerinii care vin zilele acestea la Iasi sa se închine la Moaștele Sfintei Parascheva. Mulți vin de ani de zile și totuși niciodată nu au trecut mai departe de Mitropolie pentru a vedea orașul. 

Ghid turistic pentru pelerinii care vin la Iaşi

Clara Mihociu, reporter Observator: Odată ce au pășit dincolo de poarta Mitropoliei, pelerinii se pot bucura in doar câteva sute de metri de cel puțin trei obiective turistice făcând o plimbare lejeră. Iar prima oprire ar trebui sa fie la Teatrul National din Iasi. Ani la rând acesta a fost inclus in topul cel mai frumoase din lume ocupând locul al doilea. 

Nu departe de aici, tot pe Bulevardul Stefan Cel Mare se afla și Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi. De aici a început istoria pelerinajului de la Iasi. 

Irina Tacu, ghid turistic: Avem aici, în spatele nostru, aceasta bijuterie a oraşului Iaşi datorită arhitecturii acestei dantelării exteriare realizată cu mare atenție şi minuţiozitate de marii meşteri ai secolului al 17 - lea. Este vorba despre locul în care pentru aproape 250 de ani au fost depuse moaştele Sfintei Prascheva până când spre sfârşitul secolului al 19 - lea au fost transferate către catedrala mitropolitană unde sunt cam de 130 de ani. 

Cel puțin 300.000 de oameni sunt așteptați la pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva

La finalul plimbării pe bulevard ar fi păcat pentru cei care ajung zilele acestea la Iaşi să nu se oprească preţ de câteva minute şi pentru a se bucura de peisajul pe care îl oferă în inima Iașului Palatul Culturii. Este cel mai fotografiat loc din oraș, iar cei care nu doresc să plătească 40 de lei pentru a vizita cele patru muzee din Palat pot doar să se bucure pur şi simplu de peisaj la exterior. 

Din păcate însă marea majoritate a pelerinilor nu doar ca nu vizitează, nici măcar nu știu de existența acestor obiective turistice din zona.  Cel puțin 300.000 de oameni sunt așteptați să ajungă la Iași în următoarele zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Ghid turistic pentru credincioșii care vin la pelerinajul Sfintei Parascheva, în Iași. Oamenii nu ştiu ce pot vizita şi pleacă acasă