Antena Meniu Search
x

Video Cel puțin 200.000 de oameni sunt așteptați la pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva, în Iași. Gradul de ocupare al cazărilor, aproape de 100%

Doar şase zile ne despart de cel mai mare pelerinaj de la noi din ţară, cel închinat Sfintei Cuvioase Parascheva. La Iaşi, pregătirile sunt în toi. Anul acesta, pelerinajul va fi mai lung, iar credincioşii vor avea la dispoziţie o săptămână întreagă pentru a se închina la Racla cu Sfintele Moaşte.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 03.10.2022, 15:12

Vezi și

Pregătirile sunt în toi în curtea Catedralei Metrolopitane din Iași. Încă de dimineață se lucrează pentru a fi finalizat baldachinul unde vor fi puse moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. În cursul zilei de vineri acesta va fi îmbrăcat în flori, ca mai apoi pe data de 8 octombrie să fie scoasă din Catedrală racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și pusă acolo, unde va rămâne spre închinare timp de o săptămână. 

Cel puțin 200.000 de oameni sunt așteptați anul acesta la pelerinaj

Cel puțin 200.000 de oameni sunt așteptați anul acesta la pelerinajul din inima Moldovei. De asemenea, de câteva zile, mii și mii de oameni vin deja să se închine. Este vorba despre pelerini din toată țara, dar care nu vor să vină atunci, pentru că se așteaptă să fie foarte aglomerat sau timpul de așteptare foarte mare.

În același timp, în mod tradițional, sunt așteptați la Mitropolie să se închine, ieşenii. Aceştia nu vor să se aşeze la rând în perioada pelerinajului, care începe de pe 8 octombrie, pentru că preferă să lase locul liber celor care vin de mult mai departe. În același timp, oamenii care nu și-au luat deja un loc de cazare, mai ales în zilele din apropierea hramului de pe 13-14 octombrie, trebuie să știe că nu prea mai sunt locuri de cazare. Hotelierii spun că gradul de ocupare, în acest moment, este de aproape 100%. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cel puțin 200.000 de oameni sunt așteptați la pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva, în Iași. Gradul de ocupare al cazărilor, aproape de 100%