Antena Meniu Search
x

Video Pelerinaj de Sfânta Parascheva. Când începe oficial marea sărbătoare din capitala Moldovei

Este forfotă la Iaşi, pentru cel mai mare pelerinaj de la noi din ţară, primul fără restricţii după doi ani de pandemie. Mii de credincioşi au ajuns deja în capitala Moldovei, iar mulţi localnici vin să se închine tot acum la moaştele Sfintei Parscheva, pentru a lăsa atunci locul în zilele hramului celor sosiţi de departe. Oficial, pelerinajul începe sâmbătă.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 03.10.2022, 22:11

Vezi și

Cu 5 zile de începerea oficială a pelerinajului, la Iaşi au sosit primii enoriaşi din ţară. La coadă s-au aşezat şi mulţi credincioşi din Iaşi care vor să evite aglomeraţia din perioada hramului, când la racla Sfintei Parascheva sunt aşteptaţi să ajungă sute de mii de oameni. 

Ultimele pregătiri pentru pelerinajul de Sfânta Parascheva

Între timp, în curtea Mitropoliei se lucrează continuu. Butoaiele pentru agheasmă au fost deja pregătite, iar acum se amenajează locul unde va fi depusă racla.

Lucian Apopei, purtător de cuvânt MMB Iaşi: Pelerinajul anul acesta va începe sâmbătă, 8 octombrie, dis de dimineaţă, începând cu ora 6, când racla cu sfintele moaşte al cuvioasei parascheva va fi scoasă în procesiune în jurul catedralei şi aşezată pe baldachinul care este deja amenajat aici în curtea ansamblului mitropolitan. 

Pe acelaşi subiect

Clara Mihociu, reporter Observator: Lucrările la baldachinul din curtea Mitropoliei sunt aproape gata. Urmează ca vineri acesta să fie împodobit cu flori ca de sâmbătă încolo, timp de o săptămână, să treacă pe aici peste 200.000 de pelerini. 

Interes mare pentru pelerinajul de Sfânta Parascheva. S-au ocupat locurile de cazare din Iași

Pelerinii care nu și-au rezervat încă un loc de cazare la hotel vor trebui sa găsească alte soluții. În oraş cu greu mai găseşti o cameră liberă.

Sfanta Parascheva este sarbatorită pe 14 octombrie. Credincioşii se vor putea închina la raclă până sâmbătă, 15 octombrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri sociale » Pelerinaj de Sfânta Parascheva. Când începe oficial marea sărbătoare din capitala Moldovei