Antena Meniu Search
x

Video Gravidă, filmată de un medic din Bacău şi facută de râs pe Facebook pentru că a cerut externarea. "I-au dat o pereche de papuci infecţi"

Scandal la o maternitate din Bacău, după ce o gravidă a refuzat internarea. O doctoriţă este acuzată că ar fi jignit-o şi ameninţat-o, deşi nici măcar nu era de gardă, iar apoi a filmat reacţia nervoasă a pacientei şi a distribuit imaginile pe Facebook. Conducerea spitalului s-a autosesizat, iar Comisia de Etică a început o anchetă internă. 

de Alexandra Bucuroiu

la 18.11.2022, 12:28

Vezi și

Extrem de furioasă, îmbrăcată într-un halat, tânăra însărcinată în trei luni şi-a ieşit din minţi, în momentul în care a văzut că este filmată de un medic. Ceruse doar să fie externată, pe propria răspundere. Şefa Secţiei de Ginecologie Raluca Grigoriu ar fi jignit-o şi ameninţat-o că imaginile cu scandalul vor ajunge pe Facebook. 

Camelia Bălan, avocatul pacientei: Prima interacţiune cu acest medic a fost când ea s-a întors şi a luat-o că "eşti o mucoasă nesimţită". 

Imaginile postate de doctoriţă au adunat într-o oră mai bine 2.000 de vizualizări. Pacienta a fost desfiinţată printr-un un val de reacţiii extrem de dure. 

"E o drogată, îi trebuie consult la psihiatrie, sunteţi mult prea drăguţa şi prea bună pentru astfel de specimene", sunt doar câteva dintre comentarii. 

Pe acelaşi subiect

Mirela Romaneţ, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Bacău: Medicii oricum nu au voie să filmeze pacienţii sau să le afişeze identitatea...

Nu au voie. Sub nicio formă şi niciun pretext. Cu toate acestea, doctorul şi-a justificat gestul tot online.

"Trebuie să înţelegeţi că postarea este un mod de a înţelege că şi noi medicii avem dreptul de a ne alege pacientele şi se văd exact criteriile", a scris doctorul.

Camelia Bălan, avocatul pacientei: Am sesizat nu mai puţin de vreo 15 încălcări de legislaţie, 15 dispoziţii din lege încălcate. 

În urmă cu două zile, pacienta a ajuns la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău cu dureri lombare. I s-au administrat calmante şi o perfuzie, iar în urma analizelor, i s-a spus că sarcina nu este în pericol: ar fi fost vorba de o infecţie urinară. I s-a recomandat însă internarea, însă pacienta a vrut să plece acasă. 

Normal, ăştia sunt pacienţii din ziua de azi, care refuză şi care vorbesc aşa cu noi medicii. 

Semnaţi aici că refuzaţi. 

Spitalul a început o anchetă internă

Camelia Bălan, avocatul pacientei: Pacienta nu a dorit încă din start să rămână internată în spital pentru că i-au dat o pereche de papuci infecţi. 

Gravida susţine că şefa secţiei de Ginecologie nici măcar nu ar fi consulat-o pentru că nu era de gardă. Medicul nu vrea să comenteze subiectul, iar imaginile şi postarea au fost şterse de pe reţeaua de socializare.

Spitalul a început deja o anchetă internă. 

Mirela Romaneţ, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Bacău: Se va întocmi Comisia de Etică cât de curând, vom avea şi un rezultat şi în funcţie de acest rezultat vom decide.

Contactată de reporterii Observator, pacienta a spus că este hotărâtă să depună plângere la spital, la Poliţie şi la Colegiul Medicilor. Vrea ca doctoriţa să fie exclusă din sistem. 

Doctoriţa Grigoriu nu este la prima abatere. Are la activ o "mustrare" de la Colegiul Medicilor Bacău, după ce ar fi lăsat o rezidentă să facă intervenţii chirurgicale ca "mână întâi", deşi nu avea voie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Gravidă, filmată de un medic din Bacău şi facută de râs pe Facebook pentru că a cerut externarea. "I-au dat o pereche de papuci infecţi"