Antena Meniu Search
x

Video În saloane e întuneric, iar în curte medicii îşi încarcă maşinile electrice gratis. Situaţie uluitoare la un spital din Bucureşti

În timp ce în saloane pacienții stau pe întuneric, în curtea spitalului medicii își încarcă mașinile electrice. Aşa se face economie la curent la Spitalul Constantin Angelescu din București. În timp ce managerul susţine că doctorii decontează cât încarcă, paznicul instituției ne poftește să ne alimentăm maşina gratis. Dar nu chiar gratis, ci pe banii spitalului.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 14.11.2022, 20:21

Vezi și

Suntem în curtea spitalului, mașina asta e pusă la încărcat la o stație.

Mai mulţi medici de la spitalul Constantin Angelescu din Bucureşti au parte de tratament preferenţial. Îşi pot încărca maşinile electrice cât stau la muncă. Potrivit unor surse Observator, stația improvizată funcționează de aproape doi ani. Panoul cu prize din curtea spitalului are însă alt scop: aici ar trebui încărcate echipamentele de pe ambulanță.

Discuţie reporter - paznic:

Dar domnii doctori încarcă mereu aici?

Pe acelaşi subiect

Da, ei încarcă mereu...

Cât trebuie să dau ca să încarc?

N-ai treabă, ai băgat, pac-pac...

Deci poți să vii oricând...

Și în timp ce afară maşinile consumă curent, în saloane bolnavii stau pe întuneric. Doar e criză şi se face economie.

dr. Gabriel Coriu, manager spital: Facem eforturi cât ne stă în putință să reducem cât mai mult consumul la energie electrică. În perioadele de activitate redusă se sting cam toate luminile. Se vede că e un pic mai întuneric.

Reporter: Avem niște imagini, este o mașină care se încarcă.

dr. Gabriel Coriu, manager spital: Ah, da... da. E un contor pus acolo și cel care consumă sunt doi medici din spital care au mașinile astea electrice. Se plătește curentul exact cât consumă... contor separat.

Contraziceri privind contorizarea consumului

Managerul spitalului e contrazis, însă, de propriii angajați.

Discuţie reporter - paznic:

Contorizează cât încarcă fiecare?

Nu, nene... 

N-are contor pe ele... Uite, du-te și uită-te.

Emanuel Scăunașu, electrician: Este un tablou, așa pare, de organizare de șantier. Nu este stație de încărcare, este o improvizație. Puțin probabil să aibă un contor acolo. Și dacă ar avea, instituția respectivă ca să poată factura energia consumată de către terțele persoane ar trebui să aibă atestate de la ANRE.

Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedinte ANRE: Trebuie să aibă doar un aviz tehnic de racordări din partea operatorului de distribuţie a reţelei de energie electrică. Dacă este într-un spaţiu public, cu siguranţă e nevoie de autorizaţie de construcţie.

Managerii spitalelor au obţinut recent plafonarea preţului la energie la 1 leu pe kilowat pentru a face faţă facturilor. O încărcare completă a unei maşini electrice costă între 75 si 250 de lei în funcţie de baterie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » În saloane e întuneric, iar în curte medicii îşi încarcă maşinile electrice gratis. Situaţie uluitoare la un spital din Bucureşti