Antena Meniu Search
x

Grevă la STB, veselie printre șoferii companiilor de ride sharing. Mesajele ironice de pe rețelele de socializare

Transportul public de suprafață în București este paralizat, joi dimineață, din cauza unei greve a angajaților STB. Autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele STB nu circulă joi dimineaţă în Capitală, iar asta a dus la o majorare a tarifelor pentru curse în aplicaţiile de ride-sharing precum Bolt sau Uber.

de Redactia Observator

la 20.01.2022, 11:05

Supărarea angajaților STB vizavi de salarii, condițiile de muncă și actuala conducere a făcut ca preţul curselor Uber şi Bolt să crească foarte mult în această dimineaţă, cererea fiind una mai mare ca de obicei. 

”Spor la bani, băieți”, și-au urat șoferii de Uber și Bolt, joi dimineață, pe un grup privat de Facebook. De exemplu, o cursă din Piața Universității până în Pipera, joi dimineață, o persoană a trebuit să scoată din buzunar 33 de lei. Iar cei care au fost dispuși să scoată mai mulți bani din portofel, doar pentru a ajunge la timp la serviciu, s-au lovit de lipsa mașinilor disponibile.

Taximetriștii se mobilizează pentru a veni în sprijinul bucureştenilor

Pe acelaşi subiect

Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI) a mobilizat toţi membrii săi aflaţi în perioada de repaos ori în concediu să facă un efort şi să rămână pe traseu, pentru a mări capacitatea de transport în Bucureşti, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

Aceasta, pentru ca cetăţenii să se poată deplasa în condiţii normale şi în siguranţă, în contextul grevei de la STB.

"Înţelegem situaţia angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti (STB,) motiv pentru care ADTI a stabilit să vină în sprijinul cetăţenilor care utilizau în mod curent mijloacele de transport de suprafaţă ale STB, oferind o alternativă de transport pe toată perioada protestului", se arată în comunicat.

Greva angajaților STB este ”ilegală”, spune primarul Capitalei

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunţat că greva angajaților STB este ilegală  și că "acţiunea în instanţă este scrisă" şi "depusă la Tribunalul Bucureşti".

"Este o grevă ilegală pentru mai multe motive. În primul rând, este stare de alertă şi în stare de alertă nu se fac greve", a declarat Nicuşor Dan, în conferinţa de presă de joi dimineaţă. "Chiar dacă nu era stare de alertă, există o obligaţie legală să fie asigurată activitate de o treime. Acţiunea în instanţă este scrisă, este depusă la Tribunalul Bucureşti", a precizat Primarul Capitalei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Grevă la STB, veselie printre șoferii companiilor de ride sharing. Mesajele ironice de pe rețelele de socializare