Antena Meniu Search
x

Video "Păi eu cu ce merg la muncă?". Bucureștenii care trebuiau să ajungă la serviciu au luat-o pe jos sau spre staţiile de metrou

Este haos în traficul din Capitală. Angajaţii STB au intrat în grevă şi nu mai vor să iasă cu autobuzele, tramvaiele şi troleiubuzele pe traseu. Deja, bucureştenii care trebuiau să ajungă la muncă se reorientează spre staţiile de metrou sau o iau pe jos. Angajaţii cer salarii mai mari şi demiterea directorului companiei. Acesta a mers printre oameni, în urmă cu câteva ore, în încercarea de a-i face să renunţe la grevă, dar nu a reuşit. 

de Redactia Observator

la 20.01.2022, 09:42

Vezi și

Aşa cum au ameninţat încă de ieri, angajaţii STB au refuzat, astăzi să mai iasă pe traseu. Încă dinainte de răsărit, directorul general încerca să convingă oamenii să renunţe la grevă.

Adrian Criţ, director STB: Rugămintea mea e următoarea. Ieşiţi pe traseu pentru că nu vreau să fiţi manipulaţi. Credeţi-mă, o să aveţi parte de toate drepturile. Nu credem asta! Dacă le aveam, le aveam de la început!

Sindicaliştii spun că nu vor reveni la muncă până când nu va fi demis directorul STB.

Vasile Petrariu, presedintele Federatiei Sindicatelor si Servicii Publice: Astăzi nu vor ieşi la traseu, până ce nu vom rezolva această problemă. Este o întrerupere spontană a lucrului, pentru că cei cu care noi tot am dialogat am vorbit mai mult singuri. Ne cerem scuze cetatenilor pentru ca este un disconfort pe care noi nu l am dorit. Cetăţenii trebuie să ştie că principalii vinovaţi nu suntem noi ci cei care ne-au dus în situatia asta.

Pe acelaşi subiect

Angajații STB vor salarii mai mari

Angajaţii STB se plâng că au salarii mici şi lucrează în condiţii grele. Au cerut, ieri, în timpul unui protest renegocierea contractului colectiv de muncă. Însă negocierile nu au ajuns la niciun rezultat.

Angajat STB: Nu avem vehicule, lasă de dorit și din punct de vedere tehnic și lipsa lor ...în traseu este foarte aglomerat. Sunt călători care rămân în stații pentru că nu îi putem lua, suntem puțini pe stradă și nu facem față. 

Călătorii care s-au aşezat azi dimineaţă în staţii s-au trezit că nu mai au cum să ajungă la muncă.

Nu vine, de o jumatate de ora stau. 

Nu circula astăzi niciun tramvai. Păi eu cu ce merg atunci la muncă?

Conducerea STB spune că greva este ilegală

Conducerea STB spune că greva este ilegală, şi că angajaţii nu vor fi plătiţi penru orele nelucrate. Mai mult, se va adresa instanţei pentru recuperarea prejudiciilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » "Păi eu cu ce merg la muncă?". Bucureștenii care trebuiau să ajungă la serviciu au luat-o pe jos sau spre staţiile de metrou