Antena Meniu Search
x

Grupare de cămătari destructurată de autorităţi

O grupare de cămătari a fost destructurată, după ce procurorii DIICOT Craiova şi ofiţeri de poliţie judiciară de la BCCO Craiova au efectuat mai multe acţiuni împotriva grupării.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 16.12.2020, 18:10

Cămătarii au fost propuşi pentru arestare preventivă
Procurorii şi poliţiştii au ridicat importante sume de bani de la cămătari - DIICOT - Poliţia Română
  • Cămătarii solicitau plata unei dobânzi de 20% pe lună pentru banii daţi cu împrumut.
  • Gruparea de cămătari era alcătuită din cinci persoane.

Ancheta a scos la iveală că gruparea a acţionat în perioada 2016-2020 pe raza judeţelor Dolj şi Argeş.

Gruparea era alcătuită din cinci persoane, respectiv liderul grupării, care împrumuta bani cu dobândă, şi ceilalţi patru membri care se ocupau cu colectarea sumelor de bani datorate.

Liderul grupării solicita plata unei dobânzi de 20% pe lună, iar cei care nu respectau termenele aveau de plătit inclusiv penalizări la dobânzile respective.

Cei care nu respectau termenele erau supuşi unor ameninţări şi erau şantajaţi.

Ba chiar una dintre victimele grupării a fost obligată să activeze drept damă de companie în Piteşti, timp de trei luni, pentru a produce banii pe care îi avea de returnat grupării.

În cursul zilei de marţi, unul dintre membrii grupării a fost prins când încasa 2.300 de lei de la una dintre victime. Mai mult, asupra sa au fost descoperite arme albe, alte sume de bani colectate de la victimele grupări, dar şi o listă cu nume de persoane şi banii care urmau să fie colectaţi de la acestea.

Cămătarii au fost propuşi pentru arestare preventivă

Conform reprezentanţilor DIICOT Craiova, în acest caz au fost efectuate 17 percheziţii în urma cărora au fost ridicate sumele de 64.848 de lei, 64.565 de euro, 6.020 de lire sterline, patru autoturisme, înscrisuri olografe conținând identități de persoane împrumutate şi sumele acordate cu împrumut, carduri bancare emise pe numele persoanelor împrumutate împreună cu codurile PIN aferente, precum și acte de identitate ale unora dintre persoanele împrumutate (reținute de către membrii grupării ca și gaj). Totodată, au fost indisponibilizate cinci pistoale (dintre care patru cu muniție neletală şi unul cu glonț), o pușcă cu muniție neletală, obiecte și corpuri contondente și tăietor-înțepătoare (cuțite, săbii, macete, sulițe, bâte şi bastoane telescopice), sisteme informatice, un grinder, un joint și patru comprimate de medicamente.

Cei cinci suspecţi au fost reţinuţi marţi seara, iar magistraţii de la Tribunalul Craiova urmează să decidă, miercuri, dacă se impune sau nu arestarea lor preventivă.

Cei cinci suspecţi sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj, trafic de persoane și proxenetism.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Grupare de cămătari destructurată de autorităţi