Antena Meniu Search
x

Video "Ia uite, aici! Toată apa asta intră în casă!" Zeci de gospodării distruse de inundațiile care au măturat localitățile din vestul țării

Inundaţiile mătură mai multe localităţi din vestul României. Ploile torenţiale şi apa scursă de pe versanţi au intrat în zeci de case şi curţi. Pompierii au intervenit toată noaptea pentru a-i ajuta pe oameni. De mâine, furtuna Mathias vine cu un val de aer polar peste toată ţara, meterologii estimează că ar putea fi mai frig decât de Crăciun. 

de Vali Popovici

la 02.04.2023, 19:23

Vezi și

A plouat o zi şi o noapte în mai multe localităţi din vestul ţării. În urma precipitaţiilor şi a topirii zăpezii de pe Muntele Semenic, râul Caraş s-a umflat şi a ieşit din matcă. Sute de hectare de terenuri agricole şi livezi au fost inundate.

Reporter: "Am văzut că a ieşit pe terenuri, pe lunci."

Localnic: "Pe lunci, acolo sus a ieşit pe lunci, aici s-a îmbinat cu celălalt Caraş." 

În satul Remetea Pogănici din Caraş apa a intrat în curţile şi casele oamenilor. Pompierii au intevenit cu motpompele. S-au revărsat apele şi pe străzile oraşului Bocşa, după o ploaie de numai 20 de minunte.

Pe acelaşi subiect

Localnic: "Nenorocire, ne ia apa!"

Localnic: "Iar s-a spart acolo, s-a spart! Acum, mai tare vine!"

Canalele de colectare n-au mai făcut faţă, iar şuvoiele au măturat zeci de curți şi grădini.

"Ia uite, aici! Toată apa asta intră în casă!"

Pompierii au încercat să scoată apa cu motopompele şi au adus un buldoexcavator pentru a decolmata albia râului. 

Un judeţ sub cod portocaliu

Judeţul Caraş Severin s-a aflat sub cod portocaliu de inundaţii şi este în continuare sub cod galben, până mâine seară la ora 24, alături de alte 11 judeţe. Acelaşi fenomen şi în Arad. În doar câteva minute, curţile oamenilor din Mândruloc s-au umplut de gheaţă. 

Furtuna Mathis ameninţă Europa, inclusiv pe noi. Vortexul polar aduce fenomene extreme: temperaturile vor scădea cu 10 grade celsius de la o zi la alta, vântul va sufla cu putere, sunt aşteptate ploi, lapiviţă şi ninsori. Meteorologii europeni spun că săptămâna care vine, a Paștelui pentru catolici, va fi mai rece chiar decât a fost săptămâna Craciunului. Mai multe ţări sunt deja sub alerte de vreme severă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "Ia uite, aici! Toată apa asta intră în casă!" Zeci de gospodării distruse de inundațiile care au măturat localitățile din vestul țării