Antena Meniu Search
x

Video Imagini de la nunta fetiței de 12 ani, vândută de bunică unei familii de etnie romă. Reacția IPJ Mehedinți

Mama surorilor de 9 și 12 ani, vândute de bunică unor familii de etnie romă din Dolj și Gorj, spune că s-a opus ca fetele ei să fie măritate și că a mers la primărie și la poliție să facă denunț, însă nimeni nu ar fi luat-o în serios pentru că suferă de probleme psihice. IPJ Mehedinți a transmis că în data de 2 noiembrie DGASPC Mehedinți a sesizat poliția cu privire la situația celor două fete și că în cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului și agresiune sexuală

de Redactia Observator

la 08.11.2021, 17:07

Vezi și

Dacă în cazul fiicei de 9 ani s-a făcut doar o petrecere de logodnă, în cazul fiicei de 12 ani a avut loc o nuntă în toată regula, cu invitați și dar de nuntă. În plus, fetița le-a spus specialiștilor de la protecția copilului că la finalul nunții a fost abuzată sexual.

Mama spune că a fost închisă într-o cameră și a urmărit de la geam nunta fiicei sale de 12 ani.

În imaginile filmate cu un telefon mobil a surprins momentul în care fiica ei, îmbrăcată în rochie de mireasă, este înconjurată de mai multe femei care dansează, în timp ce invitații stau la masă, într-un cort amenajat în curte.

Fetele au fost vândute de bunica lor

Pe acelaşi subiect

Surorile de 9 și 12 ani din Mehedinți, care au fost vândute de propria bunică unor familii de etnie romă din Dolj și Gorj au ajuns într-un centru pentru copilul abuzat din cadrul DGASPC Mehedinți. Directorul instituției, Adrian Bidilici, a confirmat că fetele au fost vândute de bunică în vederea căsătoriei, iar în cazul fetei de 12 ani a fost consumată noaptea nunții.

Adrian Bidilici spune că fetițele erau în grija bunicii printr-o decizie a instanței, nu prin DGASPC, care a constatat că mama naturală a lor ar avea probleme psihice și nu le poate îngriji.

Comunicatul IPJ Mehedinți

La data de 02.11.2021 DGASPC Mehedinți a sesizat Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți cu privire la faptul că la data de 1 noiembrie a.c, au fost internate în Centrul de primire în regim urgență pentru copilul abuzat, neglijat și exploatat din cadrul acestei instituții , două minore cu vârste de 12 ani, respectiv 9 ani, care se aflau în plasament la bunica maternă, o femeie de 56 de ani, din comuna Malovăț.

Cu ocazia internării minora de 12 ani a relatat ca ar fi fost victima unei agresiuni sexuale.

Cele două minore au fost prezentate Serviciului de Medicina Legală Mehedinți în vederea examinării, efectuându-se cercetări pentru stabilirea situației de fapt.

În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului și agresiune sexuală.

La data de 5 noiembrie a.c., Poliția Municipiului Drobeta-Turnu Severin a fost sesizată de un reprezentant al Centrului de Primire în Regim urgență pentru copilul abuzat, neglijat și exploatat, cu privire la faptul că cele  două minore, de 12 ani, respectiv 9 ani, au părăsit voluntar centrul, fără acordul cadrelor. În urma verificărilor efectuate de către polițiști, cele doua minore au fost găsite la locuința tutorelui, o femeie de 56 de ani, din comuna Malovăț.

Ulterior, minorele au fost reinternate în centrul din cadrul DGASPC Mehedinți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Imagini de la nunta fetiței de 12 ani, vândută de bunică unei familii de etnie romă. Reacția IPJ Mehedinți