Antena Meniu Search
x

Video Imagini dramatice de la incendiul care a înghițit un bloc din Constanța. Mașinile explodează în parcare, în timp ce pompierii încearcă să stingă flăcările

Imagini apocaliptice filmate în Constanța, unde un bloc aflat pe strada Nicoale Grindeanu a fost înghițit de flăcări, în miez de noapte. Incendiul a pornit din parcarea aflată la subsolul clădirii, apoi s-a extins cu repeziciune pe mai multe etaje ale imobilului.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 16.12.2021, 11:05

Vezi și

Pompierii din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, pentru stingerea unui incendiu de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a unui bloc din Constanţa. 250 de oameni au fost evacuaţi, peste o sută fiind coborâţi cu autoscările de pe acoperiş sau de la etajele superioare. Opt persoane, între care şi copii, au fost transportate la spital cu arsuri sau intoxicaţie cu fum. Peste 30 de maşini au fost avariate. 

Imaginile filmate de martori arată dimensiunea dezastrului. Mașinile explodează rând pe rând, în timp ce pompierii luptă cu flăcările. 

Comandantul ISU Dobrogea, Mihail Cristian Amarandei, a afirmat că la locul incendiului au intervenit 35 de autospeciale. “Am fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu la un ansamblu de locuinţe, în total 150 de apartamente. Am alocat la faţa locului 35 de autospeciale, autospeciale cu apă şi spumă, echipaje medicale, trei autospeciale de lucru la înălţime. Au fost alocate forţele de inspectoratele pentru situaţii de urgenţă şi de la două inspectorate limitrofe, Ialomiţa şi  Călăraşi”, a afirmat comandantul ISU Dobrogea, potrivit News.ro. El a precizat că pompierii au evacuat fiecare locuinţă pentru a se asigura că nu sunt persoane rămase în clădire.

Pompierii au evacuat 250 de oameni, multe persoane s-au refugiat pe terasa blocului

Pe acelaşi subiect

Forţele de intervenţie au evacuat 250 de persoane, dintre care 70 de copii. 

“Au fost evacuate în jur de 250 de persoane, dintre care peste 70 de copii. Majoritatea au fost evacuate folosind autospecialele de lucru la înălţime, multe dintre aceste persoane s-au adăpostit pe terasa blocului”, a precizat Mihail Cristian Amarandei. 

Comandantul ISU Dobrogea a menţionat că incendiul a pornit de la demisolul blocului, iar 36 de maşini au fost afectate: “Deocamdată, din elementele pe care le avem la dispoziţie incendiul a fost iniţiat din parcarea blocului, de la demisol. Elementele care au stat la baza iniţierii arderii şi dezvoltării acestuia în dinamică vor fi stabilite ulterior. Avem 36 de autoturisme, 25 în subsol şi în parcare şi celelalte 11 au fost pe laturile exterioare ale blocului”.

La ora 01:52 a fost activat Planul Roșu, incendiul fiind lichidat la ora 4.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Imagini dramatice de la incendiul care a înghițit un bloc din Constanța. Mașinile explodează în parcare, în timp ce pompierii încearcă să stingă flăcările