Antena Meniu Search
x

Video Incendiu de proporţii în Constanța. Un bloc a luat foc în miez de noapte, sute de oameni au fost evacuați: "Vai de capul meu ce e aici!"

Un incendiu de proporţii care a izbucnit, noaptea trecută, în parcarea subterană a unui bloc cu 150 de apartamente din Constanţa. Mai multe maşini au luat foc, iar imediat fumul gros a ajuns şi pe casa scării. De frica flăcărilor, care au înghiţit şi blocul, oamenii s-au refugiat pe acoperiş. Planul roşu s-a activat la 2 ore de la izbucnirea incendiului, iar peste 35 de maşini de pompieri şi peste 200 de salvatori au sosit la faţa locului. 

de Redactia Observator

la 16.12.2021, 14:19

Vezi și

250 de persoane au fost evacuate. Pentru a nu sta în ninsoare şi în frig, mai mulţi locatari au fost duşi de autorităţi la Spitalul Modular şi la Liceul Navrom.

"Vai de capul meu ce e aici!"

A fost panică, noaptea trecută, în Constanţa! Mai multe autoturisme parcate la demisolul unui bloc s-au aprins ca nişte torţe şi au pus în pericol zeci de oameni. 

Pe acelaşi subiect

Oamenii au mers sus pe acoperiş, pentru a scăpa de flăcări

Iniţial doar două maşini au fost înghiţite de flăcări, dar incendiul s-a extins cu repeziciune, iar flăcările s-au extins şi pe mai multe etaje ale imobilului. Panica instaurată i-a făcut pe mai mulţi oameni să fugă pe acoperişul blocului pentru a se salva. 

Nu vezi ce fum negru e? Uite-i pe ăia săracii pe bloc băi... 

Pompierii au intervenit cu o autoscară pentru a-i evacua de pe clădire sau de la balcoane.  

Eu nu am auzit nimic. Soţul m-a trezit din somn că era un vuiet puternic, erau bubuituri puternice la maşini. 

Am auzit de pe casa scării pocnituri şi nu ştiam ce s-a întâmplat. Am deschis uşa imediat şi dintr-odată am văzut fum pe hol, am văzut o femeie, am împins-o imediat pe partea cealaltă şi după am sărit să deschis geamurile la toată lumea la apartamente şi s-a propagat.

Sute de oameni evacuați

250 de persoane au fost evacuate în total, dintre care 70 de copii. În momentul în care a izbucnit incendiul foarte mulţi dintre ei au mers sus pe acoperişul blocului, pentru a scăpa de flăcări.

Ionuț Rusu viceprimar Constanța: Avem 50 de paturi libere la Spitalul Modular unde îi putem duce. Avem 50 de paturi de campanie la Liceul Navrom. Avem cele două autobuze de la Citybus pregătite să-i ducem pe oamenii care au nevoie şi bineînţeles cu pături, ceaiuri şi să vedem pentru că este o întreagă nebunie acum. Uşor, uşor să avem grijă de ei.

După aproape două ore de luptă cu flăcările, autorităţile au fost nevoite să activeze Planul Roşu de intervenţie. Peste 200 de pompieri, medici, jandarmi şi poliţişti au intervenit de urgenţă. În sprijin au mai venit autospeciale din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi.

Zeci de mașini de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului

"Planul Roşu s-a activat la ora 2:00, iar la locul intervenţiei, au intervenit peste 30 de maşini de pompieri şi ambulanţe", relatează reporterul Observator Andreea Filip. 

Opt persoane, printre care şi copii, au fost transportate la spital pentru îngrijri medicale. Unele pentru intoxicaţii cu fum, iar altele pentru arsuri. 

Şi pagubele materiale sunt însemnate.

Cristian Amarandei șef ISU Dobrogea: Avem 36 de autoturisme: 25 în subsol, în parcare şi celelalte 11 au fost pe laturile exterioare ale blocului.

În urma incendiului, izolaţia exterioară a blocului a ars complet, însă structura de rezistenţă nu ar fi fost afecată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Incendiu de proporţii în Constanța. Un bloc a luat foc în miez de noapte, sute de oameni au fost evacuați: "Vai de capul meu ce e aici!"