Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Imagini jenante cu evadarea hoţilor din Arad cu poliţiştii lângă ei. Gafele comise de agenţi

Au apărut imagini cu evadarea ca-n filme a celor doi spărgători care în vară au aruncat în aer un bancomat în Arad. Ca-n filmele cu Stan şi Bran, pentru că infractorii au luat-o la goană încătuşaţi chiar de sub nasul poliţiştilor care nu erau atenţi. Astăzi, unul dintre indivizi a fost flancat de nu mai puţin 4 mascaţi şi doi agenţi când a fost adus la Tribunal pentru prelungirea mandatului de arestare. 

de Redactia Observator

la 07.10.2024 , 19:15

Evadarea celor doi arestaţi a fost surprinsă de camerele de supraveghere instalate lângă Tribunalul din Arad, unde ar fi trebuit să ajungă vineri pentru prelungirea mandatului.

Cele trei gafe comise de poliţişti

În imagini se observă că, în timp ce agentul care s-a aflat la volan le ţine portiera celor doi infractori, colegul său o ia în faţă. Când acesta se întoarce cu spatele, cei doi bărbaţi o iau la fugă. Poliţiştii reacţionează după câteva secunde de uimire. Agenţii au făcut mai multe greşeli, spun specialiştii. 

Vezi și

"Se vede că aceştia erau poziţionaţi corect, unul în faţă, unul în spate, însă, au pierdut contactul vizual cu cei doi infractori ceea ce le-a dat posibilitatea acestora să fugă"Cosmin Dorobanțu, presedintele Federaţiei sindicatelor a penitenciarelor.

Pe acelaşi subiect

Apoi, poliţiştii ar fi trebuit să verifice dacă tâlharii încă aveau cătuşele închise. "Este evidentă premeditarea evadării, pentru că au ştiut cum să se comporte, în ce direcţie să o ia, cum să procedeze ulterior", declară Teofil Parasca, colonel în rezervă.

În al treilea rând, spun specialiştii, având în vedere că faptele celor doi evadaţi sunt grave, ofiţerul coordonator ar fi trebuit să ceară mai mulţi poliţişti. 

Soţia unuia dintre ei a fost complice

Unul dintre fugari, un cetăţean albanez, a fost prins la scurt timp după evadare. El s-a ascuns în parcul din spatele Tribunalului Arad, iar când a fost încolţit, încă mai purta perechea de cătuşe cu care fusese legat de prietenul său. Acesta din urmă a reuşit să ajungă la maşina pe care soţia i-a lăsat-o în apropiere de clădirea tribunalului. S-a bucurat de "libertate" doar patru ore. El a fost prins în apropiere de localitatea Iratoşu prin care se poate ajunge în vama Vărșand. 

Astăzi, a fost adus din nou adus la Tribunalul din Arad. Spre deosebire de vineri, a fost însoţit de patru mascaţi şi doi agenţi din cadrul poliţiei. Iar transportul s-a realizat cu o dubă. 

Reporter: Unde sperai să ajungi?

Evadat: Mai aproape de copiii mei.

Pentru el şi cetăţeanul albanez judecătorii au prelungit arestul preventiv pentru încă 30 de zile. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ce alegeţi, să faceţi facultate sau să învăţaţi o meserie?
Observator » Evenimente » Imagini jenante cu evadarea hoţilor din Arad cu poliţiştii lângă ei. Gafele comise de agenţi