Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Hoţii care au aruncat în aer bancomatul din Şiria ar fi dat alte 3 spargeri în Croaţia. Au fost prinşi înaintea celui de-al patrulea jaf

Doi dintre suspecții în cazul furtului din bancomatul din Șiria, județul Arad, ar fi implicați în furturi similare în Croația. Poliţiştii din Arad au sprijinit autorităţile din Croaţia cu privire la o posibilă tentativă de spargere a unui bancomat din oraşul Rijeka, printr-o metodă similară celei folosite la Şiria.

de Redactia Observator

la 03.08.2024 , 17:59

IGPR informează că, în continuarea investigaţiilor efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, cu privire la distrugerea prin explozie din data de 4/5 iulie a.c., a bancomatului din localitatea Şiria, prin canalele de cooperare poliţienească internaţională, poliţiştii din Arad au sprijinit autorităţile din Croaţia cu privire la o posibilă tentativă de spargere a unui bancomat din oraşul Rijeka, printr-o metodă similară, relatează Agerpres.

Alte 3 bancomat explodate în moduri similare în Croaţia

"Din verificările efectuate a reieşit că, la o dată anterioară producerii evenimentului din Şiria, doi dintre bărbaţii identificaţi de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Arad, arestaţi preventiv de magistraţii Judecătoriei Arad, ar fi plănuit distrugerea unui bancomat din oraşul Rijeka, lăsând într-un autoturism parcat obiecte care urmau a fi folosite pentru producerea unei explozii asupra bancomatului. În urma informaţiilor furnizate de poliţiştii români, autorităţile din Croaţia au identificat autoturismul, în interiorul acestuia fiind descoperite tuburi de oxigen şi oxiacetilenă, precum şi alte obiecte care să înlesnească distrugerea bancomatului", se precizează în comunicatul citat.

Articolul continuă după reclamă

Totodată, informaţiile furnizate autorităţilor judiciare croate pot ajuta la soluţionarea a trei cauze penale, de explozie asupra unui bancomat din zona Stara Pescenica - Zagreb, precum şi a altor două bancomate din Gornja Vezica şi din Tresnjevica, rămase nesoluţionate, arată comunicatul citat.

Pe acelaşi subiect

"Poliţia din Croaţia este recunoscătoare pentru informaţii şi rapiditatea cu care a primit răspuns la toate întrebările suplimentare. Colegii români au fost profesionişti, competenţi şi dorim să avem mai multă cooperare, la acelaşi nivel şi în viitor. Informaţiile pe care ni le-aţi furnizat au prevenit infracţiuni grave" - a fost mesajul poliţiştilor croaţi pentru colegii lor români, arată IGPR.

200.000 de lei, dispăruţi

La începutul lunii iulie, poliţiştii din Arad au constatat că au fost furaţi 200.000 de lei dintr-un bancomat din localitatea Şiria, după ce a fost sesizat un incendiu la bancomat.

"În dimineaţa de 5 iulie, în jurul orei 3,50, prin 112 a fost sesizat un incendiu la un bancomat situat într-un magazin din zona centrală a localităţii Şiria. A fost constituită echipa operativă extinsă, formată din poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţia Municipiului Arad, poliţişti criminalişti şi alţi specialişti, pentru efectuarea cercetării la faţa locului", preciza IPJ Arad.

Conform sursei citate, din bancomat au fost sustraşi 200.000 de lei, iar prejudiciul total urma a fi stabilit.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Hoţii care au aruncat în aer bancomatul din Şiria ar fi dat alte 3 spargeri în Croaţia. Au fost prinşi înaintea celui de-al patrulea jaf