Antena Meniu Search
x

Incendiu amenințător în Iași, un depozit de materiale sanitare a izbucnit în flăcări

Incendiu de proporţii în Iaşi. Un complex comercial cu tot cu depozitul de materiale sanitare şi instalaţii termice a fost cuprins de flăcări uriaşe.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 03.07.2020, 10:48

Vezi și
  • Incendiul a izbucnit iniţial în interior.
  • Abia după două ore, focul a ieşit la suprafaţă.

La faţa locului s-a declanşat alerta maximă, cu o desfăşurare impresionantă de forţe, deoarece focul extrem de violent s-a extins şi la o spălătorie de covoare şi risca să ajungă şi la un bloc de locuinţe din apropiere. 30 de persoane au fost evacuate de pompieri. În zonă, a fost emis şi mesajul Ro-Alert, din cauza degajărilor mari de fum.

Ora 1 şi 30 de minute. În miezul nopţii, lângă gara din Iaşi, s-a dat alarma. Un incendiu uriaş a pus stăpânire pe un depozit de materiale sanitare şi termice. Focul violent s-a extins şi la o spălătorie de covoare, iar un bloc din apropiere era ameninţat de vâlvătaie. Toţi locatarii au fost evacuaţi.

Incendiul a izbucnit iniţial în interior, cel mai probabil înainte de miezul nopţii. Abia după două ore, focul a ieşit la suprafaţă.

Firma de pază a fost iniţial anunţată prin sistemul de securitate că ar putea fi o problemă la depozit. Cei de acolo au venit să verifice însă nu au văzut nimic ieşit din comun, însă au revenit după alte 10 minute când au mai primit un semal de alarma. Atunci au găsit depozitul în flăcări.

Martor: A început din partea aceea de la restaurant şi s-a extins încoace. Stăteam pe balcon şi am văzut flacără şi am anunţat băieţii de la spalatorie şi am venit să ii ajut să scoată covoarele.

La scurt timp după izbucnirea incendiului, oamenii au primit astfel de mesaje prin Ro-alert prin care erau sfătuiţi să evite zona, să ţină geamurile şi uşile închise din cauza degajărilor mari de fum.

Ionuţ Grdinaru, inspector şef ISU Iaşi: Nu au fost persoane afectate de incendiu. Preventiv au fost evacuaţi un număr de 30 de persoane aflate într-un bloc de locuinţe aflat în apropierea magazinului.

După ore întregi, pompierii au reuşit să potolească focul. În pericol a fost şi Spitalul de Recuperare din Iaşi, aflat în apropiere. Pagubele sunt greu de estimat, mai ales că incendiul s-a extins şi la alte clădiri din apropiere. O anchetă trebuie să stabileacă acum cauza incendiului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Incendiu amenințător în Iași, un depozit de materiale sanitare a izbucnit în flăcări