Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Incendiu în parcul IOR din Capitală. Ard 10.000 de mp de vegetație uscată

Cinci autospeciale de pompieri intervin, la această oră, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în parcul IOR din Capitală. Potrivit reprezentanților ISU București-Ilfov, Suprafața afectată este de aproximativ 10.000 mp de vegetație uscată.  

de Redactia Observator

la 09.09.2024 , 13:06

Un incendiu de vegetaţie uscată în Parcul IOR a izbucnit luni, în Parcul IOR, din Capitală, suprafaţa afectată fiind de aproximativ 10.000 de metri pătraţi. "Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţia uscată din parcul IOR", anunţă ISU Bucureşti - Ilfov.

Au fost alertate cinci autospeciale de stingere. 

"Nu sunt victime", precizează reprezentanţii ISU.

Articolul continuă după reclamă

Parcul IOR, defrișat masiv. Pe 9.000 de metri pătraţi au dispărut copacii şi iarba

Parcul IOR a pierdut aproximativ 12 hectare în 2005 printr-o retrocedare controversată a Primăriei Capitalei pe vremea lui Adriean Videanu. Retrocedarea a fost contestată în instanță iar în 2022, după 10 ani de procese, Primăria Sectorului 3 a pierdut definitiv.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat în 2023 că Poliţia Locală a dat o amendă proprietarului din Parcul IOR, în sumă de 35 de milioane de euro, pentru schimbarea destinaţiei spaţiului verde sau reducerea suprafeţei de spaţiu verde. Pe 9.000 de metri pătraţi au dispărut copacii şi iarba.

Locuitorii din Titan şi asociaţiile de mediu acuză că arborii au fost găuriți intenționat sau smulşi din rădăcină iar vegetaţia incendiată de mai multe ori. Proprietar în acte este o femeie de 88 de ani, reprezentată de o casă de avocatură. Autorităţile mai au o singură variant, exproprierea pe motiv de interes public. Adică Primăria Capitalei să ceară de la proprietara în vârstă de 88 de ani cele 12 hectare retrocedate în 2005 în schimbul unei sume de bani.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Incendiu în parcul IOR din Capitală. Ard 10.000 de mp de vegetație uscată