Antena Meniu Search
x

Dramă la o nuntă în Neamț: balustrada unei terase s-a prăbușit cu nuntașii. Plan roșu de intervenție

Un incident dramatic s-a produs la o nuntă în județul Neamț, în localitatea Durău. Balustrada unei terase a cedat, iar mai multe victime s-au înregistrat în rândul nuntașilor. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție.

Un incident dramatic s-a produs la o nuntă în județul Neamț, în localitatea Durău. Balustrada unei terase a cedat și s-a prăbușit de la peste 5 metri înălțime, iar mai multe victime s-au înregistrat în rândul nuntașilor. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție.

Actualizare 3: Bilanțul a crescut la 18 răniți, dintre care 3 sunt în stare foarte gravă. 2 răniți au necesitat ajutor ambulator. Celelalte 16 victime au fost transportate la Toplița, unde se face triajul, pentru a fi detașate și la alte spitale.

Actualizare 2: Răniții grav urmează să fie duși la Toplița, iar ceilalți la spital în Târgu Neamț. Primele imagini de la incident dezvăluie scene dramatice.

Actualizare: Cel puțin 14 persoane au fost rănite în incident. 3 sunt în stare gravă, cu diverse politraumatisme, anunță medicii.

În zonă este mare concentrare de echipe de intervenție. Au fost trimise în ajutorul salvatorilor din Neamț o autospeciala pentru transport personal și victime multiple ( cu medic) de la ISU Bacau, un echipaj de prim-ajutor de la ISU Harghita, un echipaj de prim -ajutor de la ISU Botoșani și 2 ambulante SMURD de la ISU Suceava. De asemenea, o ambulanta a Serviciului Județean Suceava se deplasează spre locul producerii incidentului.

Incidentul s-a produs la o pensiune din localitatea Durău, județul Neamț, unde avea loc nunta.

Balustrada unei terase de care se sprijineau mai mulți nuntași s-a rupt și a căzut de la peste 5 metri înălțime. Inițial, informațiile indicau 10 victime, dar bilanțul a urcat la cel puțin 14.

În zonă au fost trimise 2 ambulante SMURD,  o autospeciala pentru transport personal și victime multiple și 7 ambulante ale Serviciului Județean de Ambulanta. De asemenea, a fost solicitat un elicopter SMURD.

A fost activat, de asemenea, și Planul Roșu de Intervenție, pentru a putea mobiliza mai multe echipe de salvatori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Dramă la o nuntă în Neamț: balustrada unei terase s-a prăbușit cu nuntașii. Plan roșu de intervenție