Antena Meniu Search
x

Video Încoronarea Regelui Ferdinand Întâi, reconstituită la Alba Iulia. Margareta a României şi principele Radu, întâmpinaţi de admiratorii Familiei Regale

Ieri s-au împlinit 100 de ani de la încoronarea lui Ferdinand Întâi ca rege al României Mari, la Alba Iulia. Şi tot ieri, oraşul a fost scena mai multor festivităţi în centrul cărora s-a aflat familia regală. Custodele coroanei, Margareta a României, a sosit cu trenul regal în Alba Iulia şi a participat apoi la o reconstuire a încoronării. Oraşul a mai avut parte de parade militare şi de focuri de artificii. 

de Redactia Observator

la 16.10.2022, 12:09

Vezi și

Cu steaguri, flori tricolore şi multe urări. Aşa a fost primită Familia Regală în gara din Alba Iulia.

Încă de pe peron, Custodele Coroanei, Margareta a României, principele Radu şi principesa Sofia au fost întâmpinaţi de admiratori. De la gara din Alba Iulia, membrii Familiei Regale au plecat spre Catedrala Reîntregirii, unde au participat la o slujbă de recunoştinţă oficiată chiar de patriarhul Daniel. 

Emoţia s-a răspândit rapid printre cei prezenţi. 

Participanţi: - E foarte important pentru noi acest eveniment. Am venit cu mare bucurie şi cu mare emoţie. 

Pe acelaşi subiect

- Sunt foarte fericită că particip la acest moment.

Cred că este un moment unic pe care orice român trebuie să îl trăiască cu bucurie. 

Sărbătoare regală la Alba Iulia

Spre deliciul publicului, mii de confetii tricolore au completat atmosfera românească. Totul, în timpul unei parade militare de excepţie.  

Familia Regală a participat si la o expoziţie cu haine vechi şi a avut surprinderea să găsescă şi parfumul regal pe care îl folosea Regina Maria.Cel mai captivant moment al zilei a fost reconstituirea încoronării de la 15 octombrie 1922.

Liviu Zgarciu - purtator de cuvant Muzeul Unirii: Coroana de oţel a regelui, coroana de aur a regelui au fost puse pe capul regelui şi pe capul reginei exact aşa cum a avut loc ceremonia de acum 100 de ani.  

Odată cu lăsarea întunericului, trupele de soldaţi împreună cu detaşamentul de jandarmi din Alba Iulia au defilat cu torţe pe aleile din Cetatea Alba Carolina. Evenimentul s-a încheiat cu un superb foc de artficii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Încoronarea Regelui Ferdinand Întâi, reconstituită la Alba Iulia. Margareta a României şi principele Radu, întâmpinaţi de admiratorii Familiei Regale