Antena Meniu Search
x

Video Individul care s-a tăiat cu lama în avionul TAROM este un infractor periculos. Filmul unei curse de coşmar

Alertă maximă la bordul unui avion Tarom care venea de la Bruxelles în Bucureşti, cu 200 de pasageri la bord. Un bărbat de 47 de ani, cu antecedente penale, s-a automutilat cu o lamă pe care a ţinut-o ascunsă în gură. Este deznodământul unei curse de coşmar, în care individul a făcut scandal, a ameninţat pasagerii şi a fost extrem de violent cu însoţitorii de zbor.  Atenţie, vă avertizez, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 18.01.2024, 19:28

Vezi și

Cursa TAROM a decolat la 22 şi 15 minute, ora locală din Bruxelles. În două ore, ar fi trebuit să aterizeze la Bucureşti. Bărbatul de 47 de ani începe să aibă un comportament agresiv imediat ce trece de controlul de securitate de pe aeroportul din Belgia. Cu toate astea, e lăsat să se îmbarce.

Cu atecedente penale

Pentru cei aproape 200 de pasageri din avion începe o cursă de coşmar. Individul e extrem de agitat şi periculos. Se ceartă şi ameninţă însoţitorii de bord şi primeşte un avertisment final, conform procedurilor de zbor. Echipajul aeronavei ia în calcul inclusiv aterizarea forţată pe un aeroport de pe traseu. Înainte de a ajunge la sol, cer prin turnul de control prezența poliției de frontieră la aterizare.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Martori la scenele de groază care se derulau sub ochii lor, pasagerii au fost indrumati de urgenţă către ieşirea din spate a avionului. În tot acest timp, bărbatul extrem de periculos era încă pe locurile din faţă. La aterizare, a început să se mutileze.

Pe acelaşi subiect

Individul se retrage la clasa Business, scoate o lamă pe care o ţinea în gură şi începe să se taie pe braţe. Ofiţerii de frontieră intră în forţă. Îi bandajează rănile, îl pun la pământ şi îl încătuşează. Pe culoarul avionului rămân urmele scenelor infiorătoare. Bărbatul e dus de urgenţă la spitalul Floreasca, apoi la Obregia. Surse din anchetă spun că ar mai fi avut tentative de suicid şi mai multe internări la Psihiatrie încă din 2010. E din Galaţi şi are un trecut infracţional stufos. Inclusiv tentativă de omor şi viol. 

Adrian Ţibrina, manager Obregia: Starea pacientului este stabilă. Este în zona de supraveghere. Va fi repartizat pe una din secţii pentru evaluare.

Surse Observator spun că Raed Arafat ar fi fost la bordul aeronavei. Ar fi coborât din avion înainte ca bărbatul să-şi facă rău.

Multe întrebări rămân însă fără răspuns. Nu e clar cum bărbatul a reuşit să intre în avion cu lama. De la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, astfel de obiecte sunt interzise la bord. Atunci, un banal cutter, a fost arma atacatorilor. Surse Observator spun că pasagerul ar fi scos lama dintr-un aparat de ras. Cantitatea de metal de doar câteva grame ar fi păcălit scannerul la îmbarcare. 

Bogdan Dinu, reporter Observator: Indiferent de aeroportul pe care ne aflăm, regulile sunt mereu aceleaşi. Nu avem voie cu obiecte ascuţite, foarfece, cuţite, lame, care ar putea deveni arme pe mâini nepotrivite. 

În situaţii-limită fiecare secundă contează, spun experţii.

Sorin Stoicescu, expert aviaţie: Cu orice se poate comite ceva la bordul avionului, nu numai cu o lamă. Există proceduri de ripostă, măsuri care se iau şi pot să conducă la imobilizarea rapidă. Ele nu trebuie divulgate. Personalul de cabină e pregătit să oprească o sângerare masivă. 

Marius Ilie, însoţitor de zbor: Este important ca voi, pasagerii, să daţi dovadă de flexibilitate. Sunt situaţii în care membri de echipaj nu observă pentru că suntem cinci. Voi puteţi să ne ajutaţi. Să ne spuneţi dacă pasagerul de lângă voi a consumat alcool sau substanţe interzise sau are un comportament dubios. 

Un rol important îl au şi cei supranumiţi Şoimii Aerului, ofiţeri pregătiţi să intervină oricând dacă în avion are loc un atac. Agenţii antitero ai SRI sunt singurii care pot fi îmbarcaţi la bordul aeronavelor româneşti pentru securitatea zborului, indiferent de destinaţie.

Luptător SRI: Avem nevoie de reacţie rapidă. Într-un spaţiu foarte îngust. Cu densitate mare de oameni, la zece mii de metri, într-o cabină presurizată. Misiunea noastră începe în momentul în care am intrat în aeroport şi se încheie când aeronava a ajuns la destinaţie.

Compania Tarom anunţă că ia în calcul să-l dea în judecată pe bărbat pentru a-şi recupera pagubele. 

Compania Națională de Transport Aerian TAROM SA evaluează inițierea unei acțiuni în instanță împotriva pasagerului, pentru descurajarea acestor manifestări, dar și pentru recuperarea pagubelor produse. În conformitate cu Codul Aerian al României, faptele pasagerului se încadrează la fapte penale, care se pedepsesc cu închisoare. SURSA:TAROM

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Individul care s-a tăiat cu lama în avionul TAROM este un infractor periculos. Filmul unei curse de coşmar