Antena Meniu Search
x

Infirmieră din Slatina, internată cu forţa pe secția COVID și obligată să ia un tratament care i-ar fi făcut rău

O infirmieră din Slatina a povestit calvarul prin care a trecut după ce a fost internată cu forța în spitalul la care lucra pentru că rezultatele unui test din patru au arătat că este pozitivă la noul coronavirus. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.06.2020, 08:26

Infirmieră din Slatina, internată cu forţa pe secția COVID
Infirmieră din Slatina, internată cu forţa pe secția COVID - Zuma Press / Serhii Hudak via Hepta
  • Infirmiera spune că medicii i-au prescris un tratament contraindicat bolii cronice de care suferă.
  • Elena Lale acuză că a fost internată cu forța după ce un test din patru câte i-au fost făcute ar fi arătat că e pozitivă.

Elena Lale spune că doctorii pe care îi cunoaște de 25 de ani au umilit-o și chiar i-au prescris un tratament contraindicat bolii cronice de care suferă.

Infirmiera a povestit că pe 11 iunie a fost ridicată de la locul de muncă şi internată cu forţa, deşi ea a stat în izolare la domiciliu timp de 17 zile, iar testele pe care ea le-a văzut erau negative. Femeia spune că medicii de la spitalul din Slatina i-au comunicat, în prima zi de muncă după izolare, că e pozitivă, scrie Adevarul.

”La ora 14.00 au venit şi m-au luat din sala de operaţie pur şi simplu ca pe un căţel. Doamna care a venit era echipată cu halat, cu vizieră. Mi-a aruncat o mască din aia mai specială cum au domnii doctori şi doamnele asistente – eu sunt infirmieră – şi mi-a spus: Lili, te rog foarte mult, hai cu mine că eşti pozitivă. Te duc la infecţioase. Vă daţi seama, eu am rămas surprinsă după testul negativ să ies pozitivă”, a relatat Elena Lale.

Infirmiera a relatat că a fost internată într-un „bloc Covid” amenajat în spital, unde medicii aveau de gând să îi administreze un tratament cu Kaletra, Plaquenil şi Dexametazonă, medicamente care au contraindicaţii în anumite boli cronice. Elena Lale a refuzat, deoarece a suferit operaţie de tiroidă şi ştia că tratamentul i-ar putea face rău. 

„M-au luat şi m-au aruncat acolo, m-au închis. (...) Dacă eu luam acest tratament, când eu sunt operată de tiroidă, vă daţi seama ce se întâmpla cu viaţa mea? Au contraindicaţii! Dar domnii doctori şi doamna directoare şi domnii manageri nu s-au aşteptat ca eu, infirmieră, să le dau replica să nu mai îmi dea mie tratament. L-am refuzat pentru că ştiam ce se poate întâmpla după ce îl iei. Şi au fost surprinşi cum am negativat eu fără tratament!”, spune infirmiera.

Femeia declară că a fost umilită de colegii medici și că situația s-a remediat doar după ce i-a prevenit că va lua legătura cu un avocat.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Infirmieră din Slatina, internată cu forţa pe secția COVID și obligată să ia un tratament care i-ar fi făcut rău