Antena Meniu Search
x

Îngrijitorul fetiței din Baia de Aramă face acuzații grave

Vasile Șărmăt, soțul asistentei maternale care a crescut-o pe fetița de 9 ani din Baia de Aramă, face acuzații grave, după intervenția de vineri dimineață a mascaților. 

de Redactia Observator

la 22.06.2019, 15:24

Fetiță luată de lângă îngrijitori, în Baia de Aramă
Acuzații grave în cazul copilei din Baia de Aramă. Soțul asistentei maternale susține că există o adevărată "mafie" la Protecția Copilui - Narcis Daju via Facebook

Vasile Șărmăt, soțul asistentei maternale care a crescut-o pe fetița de 9 ani din Baia de Aramă, face acuzații grave, după intervenția de vineri dimineață a mascaților. 

Soțul femeii care a avut-o în îngrijire pe micuța Sorina susține că a fost împiedicat de managerul de caz să o adopte pe copilă, după scandalul care a izbucnit la Baia de Aramă

"Noi am vrut sa adoptăm. Am luat două fetițe din centrul maternal din care am apucat să adoptăm una, la cealaltă ni s-a spus ca nu avem condițiile necesare. Ne-a dus în eroare acest manager de caz. Nu aveam condiții, venituri salariale... Noi aveam o firmă din care câștigam foarte bine, nu am stat în banii soției de asistent maternal. Nu am făcut această casa din ce a luat soția ca asistent maternal", a declarat bărbatul, într-o intervenție telefonică la Antena 3. 

Este o mafie la Protecția Copilului Drobeta-Turnu Severin"

Pe acelaşi subiect

"A zis ca trebuie să mai așteptăm. Acest manager de caz a dus soția în eroare, este o mafie la Protecția Copilului la Drobeta-Turnu Severin, au fost complici cu această familie din America din primul moment în care au venit aici în sat", a mai spus Vasile Șărmăt.

Bărbatul susține că asistenții maternali ar fi dat, în fiecare lună, câte o sută de lei managerului de caz care răspundea de zona respectivă, altfel "li se luau copiii".

"Acești oameni, ca să scape, vin cu hârtiile făcute de acasă, asistenții materiali sunt terorizați de acești oameni, li se cerea în fiecare lună câte o suta de lei de către managerul de caz, care răspundea de zona noastră. Am făcut plângere la DIICOT, acum șapte-opt luni, la București și la Drobeta-Turnu Severin. Am făcut plângere după ce a început procedura din America”, a declarat Vasile Șărmăt.

"S-au făcut presiuni"

"Nu i-am spus niciodată fetiţei că familia care o va adopta îi va face rău. Fetița a fost informată de la o vârstă fragedă că nu suntem părinții ei, ca e luată de la Centru, că vine o familie din America și vine să o ia și fetitia a zis ca nu vrea. Nu este compatibilă această fetița cu această familie. Ne-au terorizat. Soția a fost chemată cu fetița ca să-i facă toate examenele medicale și au cerut să fie sănătoasă. Dacă erau bolnavă o mai luau? Au intervenit direct la București, s-au făcut presiuni la Protecția Copilului ca să li se dea un copil sănătos", a spus el.

Bărbatul a negat că ar fi refuzat să o ducă pe fetiță la școală, invocând motive de ordin medical.

"Nu am refuzat să o ducem la școală. Fetița a fost bolnavă, a făcut atac de panică, roșu în gât, nici fetița nu mai dorea. Mama unei alte fetițe a venit la medic că și fetița ei e terorizată de această familie. Noi dorim ca fetița să fie adusă înapoi, nu este compatibilă cu această familie", a mai spus soțul asistentei maternale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Îngrijitorul fetiței din Baia de Aramă face acuzații grave