Antena Meniu Search
x

Viorica Dăncilă, despre fetița din Baia de Aramă: "Sunt o mamă care a adoptat un copil și știu cât de importantă este o familie"

Viorica Dăncilă a cerut informații de la Ministerul Muncii și MAI despre modul în care s-a intervenit în cazul preluării fetiței de 9 ani de la Baia de Aramă. "Eu sunt o mamă care a adoptat un copil și știu cât de importantă este o familie pentru un copil și cum poate să-i schimbe viața", a declarat premierul.

de Redactia Observator

la 24.06.2019, 11:39

Viorica Dăncilă, reacție după incidentul de la Baia de Aramă
Viorica Dăncilă, prima reacție în cazul scandalului de la Baia de Aramă - Viorica Dăncilă via Facebook

Viorica Dăncilă a cerut informații de la Ministerul Muncii și Ministerul de Interne despre modul în care s-a intervenit în cazul preluării fetiței de 9 ani de la Baia de Aramă, din Mehedinți. "Eu sunt o mamă care a adoptat un copil și știu cât de importantă este o familie pentru un copil și cum poate să-i schimbe viața", a declarat premierul.

Prim-ministrul a spus, vineri, la Neptun, că a discutat cu miniştrii Muncii şi Afacerilor Interne şi că până luni va avea toate datele despre modul în care s-a intervenit la Baia de Aramă, acolo unde o fetiță a fost luată cu mascații de lângă familia care o îngrijea.

"E vorba de un copil. Cu sentimentele copilului nu trebuie să se joace nimeni. Înțeleg foarte bine acest lucru, eu sunt o mamă care a adoptat un copil și știu cât de importantă este o familie pentru un copil și cum poate să-i schimbe viața. Dincolo de aceste anchete, trebuie să vedem cum ajutăm această fetiță să se integreze cât mai bine, să nu o rănim. Știu că există o hotărâre judecătorească și acolo unde hotărârea există, nu putem să intevenim, dar eu cred că trebuie să ne gândim la acest copil", a declarat Viorica Dăncilă.

Totodată, premierul a făcut un apel la politicienii din România "să nu facă o miză politică din sentimentele unui copil".

Pe acelaşi subiect

"Dincolo de politică, dincolo de toate lucrurile, suntem oameni. Cred că nu este drept ca atunci când vorbim de un copil să încercăm să avem argumente politice. Cred că fiecare dintre noi are anumite sentimente și trebuie să se implice. Cred că toți ar trebui să ne gândim că suntem părinți, marea majoritate, și să ne gândim că acest lucru se putea întâmpla cu copilul nostru. Ce-am fi simțit atunci?", a mai spus Dăncilă.

"Să trateze cu foarte mare seriozitate acest lucru"

"Ei mi-au spus că luni voi avea toate detaliile pe masă. Am spus să trateze cu foarte mare seriozitate acest lucru. (...) Eu vorbesc acum nu ca prim-ministrul României, nu ca liderul unui partid, vorbesc ca mamă şi cred că toţi ar trebui să ne gândim că suntem părinţi marea majoritate şi să ne gândim că acest lucru s-ar fi putut întâmpla cu copilul nostru. Ce am fi simţit atunci? Am cerut să se acorde consiliere psihologică copilului şi să avem grijă până atunci de fetiţă", a mai spus Viorica Dăncilă.

Întrebată despre modul cum a acţionat procurorul la preluarea fetiţei, premierul a răspuns: "Tocmai de aceea eu cred că Inspecţia Judiciară... Noi nu putem interveni în justiţie. Ştiţi foarte bine că dacă aş face o afirmaţie legată de justiţie imediat am deconta-o. Tot ceea ce se va putea face la nivel guvernamental se va face".

Viorica Dăncilă: "Pe mine acum mă interesează fetiţa"

Viorica Dăncilă a spus că nu poate vorbi despre ce măsuri vor fi luate, până nu se stabileşte cine a greşit.

"Pe mine acum mă interesează fetiţa. Eu vorbesc din punct de vedere uman, şi nu din punct de vedere al şefului executivului", a precizat ea.

Poliţiştii din Mehedinţi au luat, vineri, dintr-o locuinţă din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, o fetiţă de 9 ani care a fost crescută de un asistent maternal, după ce ar fi fost adoptată de o familie din America, ce are şi cetăţenie română.

Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă ”mami, nu vreau să plec”.

Acţiunea a stârnit un val de reacţii negative, sute de persoane cerând clarificarea situaţiei şi verificarea modului în care s-a făcut adopţia, scrie news.ro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Viorica Dăncilă, despre fetița din Baia de Aramă: "Sunt o mamă care a adoptat un copil și știu cât de importantă este o familie"