Antena Meniu Search
x

Video Intersecția morții din Popești-Leordeni. În locul în care o femeie a fost zdrobită de o betonieră nu există trecere de pietoni

Accident teribil cu o victimă şi mai mulţi vinovaţi. O femeie de 31 de ani a pierit sub roţile unei betoniere în Popeşti-Leordeni. Tânăra a traversat la mai puţin de un metru de cabina mastodontului iar şoferul pur şi simplu nu a văzut-o. Oamenii din zonă spun că s-au rugat ani de zile de primărie să facă o trecere de pietoni în intersecţia respectivă, însă fără rezultat. Vă avertizăm, imaginile şi informaţiile au un puternic impact emoţional.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 04.12.2021, 19:26

Vezi și

Drumul Fermei, Popeşti-Leordeni. Ora 4 după-amiaza. O femeie de 31 de ani încearcă să traverseze strada prin faţa unei betoniere. Şoferul pare că nu o vede, se asigură doar că pe drumul principal nu trece niciun autoturism şi se pune în mişcare. Tânăra nu a mai avut nicio şansă: maşina de zeci de tone a spulberat-o.

”Femeia a traversat aici din câte se vede. Aici e riscant”. Oamenii se plâng că în zonă au loc frecvent accidente. Asta şi pentru că trecerile de pietoni sunt puţine şi la distanţă mare una de alta.

Andre Rotaru, reporter Observator: ”În această intersecţie există doar două treceri de pietoni. Una care traversează şos. Olteniţei şi încă una care traversează drumul Fermei pe partea opusă. Aşa că singura opţiune pentru cei care au nevoie să treacă strada pe aici este să traverseze printr-un loc nemarcat şi să aştepte la mila şoferilor”.

Localnicii se roagă de ani de zile de autorităţi să facă o trecere de pietoni în zonă

Pe acelaşi subiect

Localnică: ”Niciodată nu au marcat-o. Se trece, când e poliţistul în intersecţie. Eu traversez pe aici, e normal”.

Localnică: ”Nu a fost niciodată trecere. Eu am vorbit la primărie şi chiar am spus să se facă o trecere de pietoni”.

Primarul oraşului nu a putut fi contactat. Am primit în schimb explicaţii de la city managerul localităţii.

Alin Todireanu, City Manager Popeşti Leordeni: ”Intersecţia respectivă este în curs de avizare a unui sens giratoriu acolo. Şi vă daţi seama că din acest motiv se suspendă orice intervenţie în zonă în ideea că vom face acest sens giratoriu”.

Șoferul betonierei putea evita tragedia, dacă se uita în oglinda pentru pietoni

Maşinile de mare tonaj au, în general, multe unghiuri moarte. Adică zone mari din jurul vehiculelor, practic invizibile pentru şoferii acestora. Specialştii cred că exista o cale prin care şoferul betonierei putea evita tragedia.

Ilie Cincosil, administrator firmă de transport: ”Ai cum să îl vezi dacă te uiţi în oglinda pentru pietoni. Maşinile mai noi, Euro 5, au oglinda pietonală, pe partea drepată. Dar trebuie să te uiţi în ea. Dacă nu te uiţi, nu îl vezi pe pietonul ăla. Se uita din stânga să nu vină maşini”.

Andre Rotaru, reporter Observator: ”În acest moment, şoferul acestui camion nu mă poate vedea. Ca eu să pot să ies din acest con de umbră şi să ajung în raza sa de vizibilitate trebuie să mă îndepărtez la 2,5, poate chiar 3 metri faţă de cabina camionului”

Poliţiştii din Ilfov au deschis un dosar penal pentru omor din culpă pentru a afla a cui a fost vina în acest caz. Şoferul betonierei, un bărbat în vârstă de 41 de ani, nu consumase alcool înainte de a se urca la volan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Intersecția morții din Popești-Leordeni. În locul în care o femeie a fost zdrobită de o betonieră nu există trecere de pietoni