Antena Meniu Search
x

Video Întoarcere în timp la Festivalul medieval de la Ghimbav. Turist: "Îmi place foarte mult pentru copii. Să vadă şi ei cum au fost anumite momente din istoria nostră"

Cu demonstraţii de luptă ale cavalerilor teoutoni, dar şi cu dansul delicat al domniţelor, Festivalul de la Ghimbav oferă an de an imagini spectaculoase şi experienţe de neuitat. O spun turiştii de fiecare dată, iar mulţi dintre ei se întorc şi pentru ediţia următoare. Urmează aşadar o sugestie de vacanţă.

de Redactia Observator

la 16.09.2021, 17:00

Vezi și

Greu de întrecut măiestria muzicanţilor... Poate doar dansul domniţelor de la cetate să fi atras mai multe priviri. Tot din perioada medievală desprinse, atelierele au colorat Cetatea Fortificată Ghimbav. Iar vizitatorii au avut multe de învăţat. 

"Se folosea multă piele tăbăcită vegetal din care se putea face orice: curele, borsete, săculeţi în care nu se duceau monezi, se duceau sare, piper, cam ce aveau ei în bucătărie, aia era marea valoare din aceste punguţe", spune unul dintre artişti.

Surprize la Festivalul Medieval din Ghimbav

Valoroase au fost şi demonstraţiile de luptă şi apărare a cetăţii.

Pe acelaşi subiect

"Foarte frumos, bine organizat. Îmi place foarte mult pentru copii. Să vadă şi ei cum au fost anumite momente din istoria nostră", spune un tătic.

Turişti-reporter: - "Este foarte frumos şi interesant.

-Aţi mai fost sau este prima ediţie la care participaţi?

- Este prima ediţie la care participăm şi ne place foarte mult".

Surpriza festivalului a fost însă concursul de skandenberg, organizat chiar în curtea cetăţii. Peste 120 de sportivi din România, dar și din Republica Moldova și Bulgaria, și-au măsurat puterea brațelor în competiţie, sub privirile încântate ale turiştilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Evenimente » Întoarcere în timp la Festivalul medieval de la Ghimbav. Turist: "Îmi place foarte mult pentru copii. Să vadă şi ei cum au fost anumite momente din istoria nostră"